Τσαβούσογλου: Η Ε/κ πλευρά έχει ξεστρατίσει

“Δυστυχώς η Ε/κ πλευρά ενώ πηγαίνει κατευθείαν για τις εκλογές έχει ξεστρατίσει”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση  ΤRT ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ενώ στο Μοντ Πελεράν έφτασαν σε σημείο που να μπορούν να συμφωνήσουν σε ορισμένα ζητήματα η Ε/κ πλευρά είπε ‘δεν έχω ούτε από την Ελλάδα, ούτε και από το νησί τόση στήριξη και επίσης η εκκλησία είναι αρνητική’ ζητώντας διάλειμμα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, η Ε/κ πλευρά εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις έπειτα από τις επικρίσεις τόσο του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όσο και του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άιντα για την απόφαση της βουλής για την Ένωση. “Ο Αναστασιάδης ακόμη κι άν θέλει προσωπικά να κάνει κάποια πράγματα φαίνεται ότι είναι σε ένταση και ανήσυχος. Δεν έχει πλήρη στήριξη. Τρία κόμματα είναι εξολοκλήρου εναντίον της λύσης”, είπε.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι την πρόταση για την απόφαση για την ένωση την πρότεινε από το ρατσιστικό κόμμα. “Δύο ρατσιστικά κόμματα, αυτή είναι η κατάσταση στην Ε/κ πλευρά και στην Ευρώπη, παίρνουν όμηρο ολόκληρη τη βουλή. Κανένας δεν μπόρεσε να πάει εναντίον τους. Τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν. Και όσο δεν διορθώνεται-ασφαλώς αυτή είναι απόφαση που έχει ληφθεί από τη βουλή- ο Ακιντζί, δηλαδή η Τ/κ πλευρά , δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι. Εάν το αφήσουν σε εκκρεμότητα αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να αποφασίσουμε το συντομότερο αν θα γίνει ή όχι. Στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε. Ακόμη και η απόφαση της ένωσης, έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Επειδή η καρδιά τους δεν είναι σωστή, ακόμη τρέχουν πίσω από συγκεκριμένα όνειρα. Αλλά ας μην ξεχάσουν ούτε την ιστορία, ούτε το 74. Επομένως εμείς δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε αυτό”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι “ο Αναστασιάδης άρχισε ‘να μετατοπίζεται’ στο θέμα της της πολιτικής ισότητας, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό για την λύση οι φήμες ότι ο Αναστασιάδης δεν θέλει να δει τους Τ/κ πολιτικά ίσους.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως αν δεν θα υπάρξει λύση θα σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και η Τουρκία θα συνεχίσει τον δικό της δρόμο. “Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία δεν θα υπάρξουν ξανά τέτοιες διαπραγματεύσεις”, είπε.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.