ΠτΔ: Δεν αληθεύουν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ.Ακκιντζί

Τα όσα ισχυρίστηκε ο Μουσταφά Ακκιντζί για τα τεκταινόμενα στις σημερινές διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ήταν ο κύριος Ακκιντζί αυτός ο οποίος αποχώρησε από τις συνομιλίες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε, αναμένοντας να δει ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Εσπεν Μπαρθ Αϊντα να μεταπείσει τον τουρκοκύπριο ηγέτη.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και ο ίδιος, παραμένουν πλήρως προσηλωμένοι στην προσπάθεια για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, μέσα από την συνέχιση του διαλόγου.
Ω εκ τούτου είπε, καλώ τον κύριο Ακκιντζί να εγκαταλείψει τις όποιες αιτιάσεις και να προσέλθει άμεσα στις συνομιλίες με εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να επιτύχουμε μία λύση που θα ανταποκρίνεται στις προδοκίες και των δύο κοινοτήτων.
Ερωτηθείς εάν βλέπει σκοπιμότητα στην στάση της τουρκικής πλευράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι εκείνο το οποίο διαπίστωσε, είναι ότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση ωστε να δικαιολογείται η στάση που τηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά.
Τόνισε ότι θα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα πραγματικά γεγονότα, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί, με τις δικές του δηλώσεις να ενισχύσει τις προσπάθειες της άλλης πλευράς για να διακοπεί ο διάλογος και να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.