Ακκιντζί:Δεν αποχώρησα από τις διαπραγματεύσεις, ούτε έχω τέτοια πρόθεση

Δεν αποχώρησε από τις συνομιλίες, ούτε έχει πρόθεση να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, ισχυρίστηκε ο Μουσταφά Ακκιντζί σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κατεχόμενα.

Οπως ανέφερε, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης επανέλαβε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη θέση του ότι πρέπει να αλλάξει η απόφαση της Βουλής για το θέμα του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.
Είπα ξεκάθαρα στον κύριο Αναστασιάδη ότι ενώ εργαζόμαστε για ένα κοινό μέλλον, αυτή η απόφαση πρέπει να διορθωθεί, υποστήριξε ο Ακκιντζί, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έδωσε το παραμικρό μήνυμα ότι θα προβεί στην όποια ενέργεια για να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με τον κύριο Ακκιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέγνωσε πεντασέλιδο έγγραφο το οποίο είχε ετοιμάσει από προηγουμένως, με το οποίο αναφερόταν σε εορτασμούς που γίνονται στα κατεχόμενα για την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Ο κατοχικός ηγέτης, προέβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι κατά την συνάντηση, ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκλήθηκε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα από την απόφαση της Βουλής, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί.
Σύμφωνα με τον Ακκιντζί, η αναφορά Αϊντα, προκάλεσε τον εκνευρισμό του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος έφυγε από την αίθουσα.
Ο Ακκιντζί προέβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ανέφερε στον κύριο Αϊντα, ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή, πως δεν έχει νόημα η συνέχιση της συνάντησης και ακολούθως έφυγε.
Από εκεί και πέρα, είπε ο Ακκιντζί, η πόρτα είναι ανοικτή και εξαρτάται από αυτούς το πώς θα προχωρήσουμε.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.