Δεν γίνεται αποδεκτή η τουρκική αξίωση για 4 ελευθερίες

Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αξίωση της Τουρκίας για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κύριος Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως, ούτε οι ευρωπαϊκές συνθήκες επιτρέπουν κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι το τουρκικό αίτημα ξεφεύγει από το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι η σημασία που προσδίδει η Τουρκία στο συγκεκριμένο θέμα, συνιστά αρνητική εξέλιξη, αφού θέτει καινούργιες προϋποθέσεις που δεν αφορούν τους Τουρκοκυπρίους, αλλά τους Τούρκους υπηκόους.
Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει γραπτή απάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη για το ζήτημα.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις κομμάτων ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για σύγκληση νέας Διάσκεψης για την Κύπρο, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν νοείται να ασκείται κριτική, επειδή συζητείται το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων που αποτελούσε για αρκετά χρόνια σημείο πρόταξης της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Περί δημοσιευμάτων

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δημοσίευμα των New York Times περί προβλήματος στις σχέσεις Ρωσίας - Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω της στάσης της Μόσχας στο Κυπριακό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αντιθέτως, τόνισε, η Λευκωσία επιδιώκει τη συμμετοχή και την ενεργό εμπλοκή της Ρωσίας και των άλλων μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις διεργασίες επίλυσης του Κυπριακού.
Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", το οποίο αναφέρει ότι η Νορβηγία εμπόδισε την αγορά αμυντικού εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι αυτό ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:29

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.