Κυπριακό: Μ. Σιζόπουλος – Γ. Λιλλήκας στο ΡΙΚ

Σε προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά και να του επιρρίψουν ευθύνες που δεν τον βαραίνουν, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Σιζόπουλος χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό, καθότι εισερχόμαστε σε μιά ιδιαίτερα δύσκολη φάση και είναι κορυφαίας σημασίας να υπάρχει κοινή γραμμή Ελλάδας και Κύπρου.
Είπε, ότι ο κύριος Κοτζιάς στη Γενεύη, βρέθηκε μπροστά σε μιά απρόβλεπτη εξέλιξη δηλαδή στην απαίτηση να ξεκινήσει την επομένη τις εργασίες της η ομάδα των τεχνοκρατών και στις 17 να πέσουν οι υπογραφές από τους Πρωθυπουργούς.
Και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ζήτησε το αυτονόητο, που ήταν να δοθεί ευχέρεια χρόνου.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε σε έτοιμο προσχέδιο κειμένου το οποίο είχαν κάποιες χώρες αλλά όχι η Ελλάδα και σε προσπάθεια κάποιων, που ήταν συνεννοημένοι, να θέσουν στενά χρονοδιαγράμματα.
Δήλωσε παράλληλα ότι δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο φιλοκυβερνητικός τύπος αλλά και στελέχη κομμάτων, σε μιά προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, επιτίθενται στο Νίκο Κοτζιά.
Το ίδιο, είπε, έγινε και μετά το Μον Πελεράν-δύο.

Γιώργος Λιλλήκας

Μετά τη διάσκεψη της Γενεύης, πρέπει να επικεντρωθούμε στην πραγματική αιτία μη επίτευξης αποτελέσματος, που είναι η τουρκική αδιαλλαξία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι οι θέσεις που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου για δημιουργία νέου κράτους και διατήρηση των εγγυήσεων, αποδεικνύουν  τους πραγματικούς στόχους της Άγκυρας.
Στόχος της Τουρκίας, είπε, ενδεχομένως να είναι η κορύφωση της διαδικασίας και η κήρυξη αδιεξόδου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, στη Γενεύη, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε προσυνεννόηση της Τουρκίας με την Βρετανία και την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.
Είχαν διαμορφώσει πρόσθεσε και συγκεκριμένο κείμενο εργασίας και όταν αυτό έγινε αντιληπτό από την ελληνική πλευρά, υπήρξε έντονη αντίδραση.
Ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι ορθώς, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, όταν διαπίστωσε ότι το εν λόγω κείμενο δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης, ζήτησε την απόσυρσή του.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:50

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.