Την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου τοποθετεί την συζήτηση στο εξωτερικό ο Ακιντζί

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου μπορεί να περάσουν σε μια νέα μέθοδο κατ` εξακολούθηση συζήτησης στο εξωτερικό, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας πως αυτό επιθυμεί η τ/κ πλευρά και αμέσως μετά από αυτό μια πενταμερή διάσκεψη όπου μαζί με τις εγγυήτριες δυνάμεις θα συζητήσουν σε μια τελική μορφή τα θέματα εγγυήσεων – ασφάλειας.

Κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Τουγρούλ Τουρκές, που βρίσκεται στα κατεχόμενα για την τελετή του πρώτου “Φόρουμ Νεολαίας του τουρκικού κόσμου”, ο κ. Ακιντζί μίλησε για ένα φυσικό χρονοδιάγραμμα που έχει δημιουργηθεί, είπε ότι προχωρούν σταδιακά και πλέον ο στόχος για λύση το 2016 είναι κοινός για όλες τις πλευρές.

Αντί αιτημάτων που δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν, εάν υπάρξουν συμπεριφορές στο μέτρο του δίκαιου, του πραγματικού και του λογικού, μπορεί να βρεθεί διέξοδος, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι δυναμικές αλλάζουν συνεχώς και δεν βλέπει λόγο, εάν και η άλλη πλευρά είναι έτοιμη για μια ισορροπημένη συμφωνία, γιατί να μην γίνει αυτό το 2016. Επανέλαβε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες μπορούν να αφεθούν για το 2017 και μετά να γίνουν και τα δημοψηφίσματα. 'Ετσι, είπε, θα δοθεί και επαρκής χρόνος στον κόσμο για να ενημερωθεί.

Ο κ. Τουρκές είπε ότι στηρίζουν εγκάρδια τον κ. Ακιντζί και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια για λύση. Ανέφερε ότι πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας και με την αντιπροσωπεία του θα συζητήσουν προτάσεις, λύσεις και έργα που είναι σχετικά με το "οικονομικό πρωτόκολλο".

Ο κ. Τουρκές είχε επίσης συνάντηση με την “πρόεδρο” της “βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ και τον “πρωθυπουργό”, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος δήλωσε πως είτε η ΕΕ είτε οι άλλοι συνομιλητές είναι σημαντικό να δουν ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συγκατατεθούν σε μια συμφωνία που απλώς θα ικανοποιεί την ε/κ πλευρά. Γιατί, ανέφερε, όση ανάγκη έχει μια συμφωνία η τ/κ πλευρά τόση έχει και η ε/κ πλευρά. “Εάν αυτοί δεν έχουν ανάγκη τη συμφωνία, ούτε και εμείς την έχουμε”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:40

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.