Ανδρέας Χρίστου: Δηλώνω παρών για τη Λεμεσό

Την 3η του θητεία στη δημαρχία Λεμεσού διεκδικεί ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος το πρωί εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, "πέραν και πάνω από πολιτικές τοποθετήσεις και κομματικές θέσεις", όπως ο ίδιος δήλωσε. 

Στην παρουσία αρκετών νέων ανθρώπων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, ο κ.Χρίστου ανέφερε πως η απόφαση του να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία στο Δήμο Λεμεσού γίνεται ύστερα από πολλά μηνύματα συμπαράστασης από φορείς και δημότες, προερχόμενους από ένα πλατύ φάσμα ιδεολογικών και πολιτικών αποχρώσεων και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την γνώμη πολλών συμπολιτών του.
Μετά από αυτά τα μηνύματα, συνέχισε, "αποφάσισα, με βαθύ αίσθημα σεβασμού, ευθύνης και αγάπης, να δηλώσω  και πάλι παρών για την πόλη μας, για τη Λεμεσό και τους κατοίκους της", προσθέτοντας ότι "το δικό σας όραμα, το όραμα μας, το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός, η συναίνεση και η κοινή βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου έφεραν στη Λεμεσό ζηλευτή υποδομή και έργο ζωής".
Η Λεμεσός, είπε ο Ανδρέας Χρίστου, βρίσκεται πια ανάμεσα στους πρώτους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς και έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ "το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα έφερε έργα εκατομμυρίων στη Λεμεσό".
"Αποδείξαμε στην πράξη την κοινωνική μας ευαισθησία, με συμπαράσταση στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.  Η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτέλεσαν επένδυση ζωής στη δράση μας, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του πρασίνου, ήταν προτεραιότητα στην καθημερινή μας προσπάθεια", συμπλήρωσε.
 Αναφερόμενος στην νέες προκλήσεις και ευθύνες που ήδη, όπως υπέδειξε, "βρίσκονται μπροστά μας", ο κ. Χρίστου είπε πως ένα καινούργιο πρόγραμμα ανάπτυξης βρίσκεται στα σκαριά, με νέα μεγάλα έργα να σχεδιάζονται και άλλα να βρίσκονται σε εξέλιξη.
 "Οι δυτικές συνοικίες του κέντρου απαιτούν αναβάθμιση με κοινωνικές υποδομές, αναπλάσεις δρόμων, πάρκα, πλατείες, έργα επιχειρηματικής αναζωογόνησης, τα οποία και θα υλοποιηθούν από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου, με δαπάνες 22 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο Ανδρέας Χρίστου και πρόσθεσε ότι ενώπιον του Πολεοδομικού Συμβουλίου βρίσκεται η μελέτη για την μεγάλη και σημαντική περιοχή μεταξύ Μαρίνας και νέου λιμανιού, όπου προτείνεται η διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού κέντρου για την πόλη, με ποικίλες αναπτύξεις, με διατήρηση των σημαντικών βιομηχανικών κτιρίων, με αξιοποίηση της θαλάσσιας ζώνης και μια εντελώς νέα πολεοδομική διάταξη.
Επίσης, συνέχισε, η δυτική Λεμεσός, εκτός απροόπτου, "και μετά από τις προσπάθειες όλων μας",  φαίνεται ότι θα φιλοξενήσει το συγκρότημα του Καζίνο, ένα έργο των 600 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει και συνεδριακό κέντρο και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες.
Κατά τον κ.Χρίστου, ο νέος Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, ξεκινούν δουλειά, έχοντας μπροστά τους ως καθήκον την υλοποίηση ενός νέου, ζωντανού και δημιουργικού οράματος.

Εξέφρασε επίσης την απεριόριστη του εκτίμηση προς τους δημότες και όλους τους κατοίκους της Λεμεσού, οι οποίοι στήριξαν αυτές τις προσπάθειες, ενεθάρρυναν και εργάστηκαν μαζί με το Δήμο για όσα μέχρι σήμερα από κοινού έχουν επιτευχθεί.
Διαβεβαίωσε δε ότι "η ίδια πολιτική συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης, θα διέπει πάντοτε τις σκέψεις και τις δράσεις μας" και πως "στο καθήκον και την κοινή προσπάθεια δηλώνω παρών και έτοιμος να συνεχίσουμε μαζί το ωραίο ταξίδι παραγωγής έργου και ανάπτυξης για τη Λεμεσό, για την πόλη μας".
Ο κ. Χρίστου διευκρίνισε πως θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο οι προγραμματικές του θέσεις, ενώ παρουσιάζοντας τα άτομα που με την παρουσία τους στηρίζουν την υποψηφιότητα του, είπε πως "είναι νέα παιδιά, άλλοι ενταγμένοι σε πολιτικά κόμματα και πολιτικές κινήσεις, άλλοι είναι ανένταχτοι, αλλά όλοι ενεργοί δημότες της Λεμεσού και έχουν τη δική τους κατάθεση στην πόλη μας".
 "Η παρουσία τους εδώ υποδηλώνει την πρόθεση μας να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο σε ότι αφορά και την ανάπτυξη της πόλης αλλά και την μεγιστοποίηση της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου και των Δήμων γενικότερα", είπε και υπογράμμισε ότι "το μήνυμα μας είναι ότι θέλουμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο και σε ότι αφορά την ανάπτυξη της πόλης και πάντοτε έχουμε στον νου μας τα δυτικά και βόρεια προάστια, αλλά ιδιαίτερα σε ότι αφορά την παρέμβαση μας στα κοινωνικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά θέματα της πόλης".
Σε ερώτηση κατά πόσο κόμματα έχουν εκφράσει τη στήριξη τους προς την υποψηφιότητα του, ανέφερε πως θα αναμένει τις τοποθετήσεις κομμάτων μετά τη σημερινή εξαγγελία και υπέδειξε ότι  είναι σεβαστή η θέση κάθε κόμματος, είτε αποφασίσει να στηρίξει ή όχι την υποψηφιότητα του.
Εμείς, συνέχισε, "απευθυνόμαστε στον κάθε δημότη, στον κάθε συμπολίτη μας, πέραν και πάνω από πολιτικές τοποθετήσεις και κομματικές θέσεις, γιατί πιστεύουμε ότι, ειδικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το πεδίο της δημοκρατίας, είναι το πεδίο της συναίνεσης, είναι ο χώρος που μόνον αν υπάρχει κοινή βούληση παράγεται αποτέλεσμα απτό και αισθητό από τους δημότες".
 Ανέφερε δε ότι στα δέκα χρόνια που πέρασαν στο Δήμο Λεμεσού, η ομάδα που αποτελούσε τα δημοτικά συμβούλια, εργάστηκε με αυτό ως γνώμονα και ευχαρίστησε τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων και τα μέλη τους, "γιατί όλοι πήραμε τα μηνύματα της Λεμεσού και των Λεμεσιανών, υιοθετήσαμε μιαν ευρύτατη συναίνεση στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στην υλοποίηση όλων των έργων που καταφέραμε αυτήν την δεκαετία να κάνουμε".
 "Ασφαλώς τα κόμματα είναι η οργάνωση της κοινωνίας και ουδείς μπορεί να τα παραγνωρίσει ή να υποβαθμίσει το ρόλο τους, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ο Δήμος, ο Δήμος του λαού, οι δημότες, οι οποίοι έχουν τη δική τους άποψη, ιδιαίτερα στις τοπικές εκλογές, όπως αποδείχθηκε άλλωστε κατ` επανάληψη", συμπλήρωσε ο Ανδρέας Χρίστου.
 Κληθείς να εκφράσει τη θέση του περί της πιθανότητας αναβολής των δημοτικών εκλογών, ο κ.Χρίστου είπε πως "η ιδέα της αναβολής των εκλογών είναι κάτι που δεν στερείται βάσης και το λέω αν ανεξάρτητα είμαστε στην αφετηρία για τον μαραθώνιο των εκλογών".
 Ωστόσο, σημείωσε "όσον δεν αποφασίζεται αυτό το πράγμα σε επίπεδο πολιτειακό, δεν έχουμε επιλογή παρά να σεβαστούμε την κείμενη νομοθεσία που μιλά για εκλογές εντός Δεκεμβρίου 2016" και πρόσθεσε ότι "εμείς ετοιμαζόμαστε και κάθε μέρα που περνά, όλοι, και οι υποψήφιοι και όλος ο μηχανισμός, θα δυσκολεύεται να επιστρέψει πίσω, γι αυτό ότι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες".
 Μπροστά μας έχουμε εκλογές, είπε και κατέληξε λέγοντας "έχουμε μια διαδικασία απόλυτα δημοκρατική και αναγκαία, επομένως εμείς προχωρούμε με στόχο τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2016".

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.