Πρόοδο στις συνομιλίες, σύντομα, "βλέπει" ο ΠτΔ

Την πεποίθηση ότι στους επόμενους μήνες αναμένεται μεγαλύτερη πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μέσω της μεθοδολογίας που συμφωνήθηκε, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τόνισε, επίσης, ότι παραμένει αισιόδοξος ότι μια διευθέτηση εντός του 2016 είναι ακόμη εφικτή.
Δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Υπάτου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάθιου  Κιντ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι οι δύο πλευρές, από τον Μάιο του 2015, έχουν επιτύχει κοινή αντίληψη σε σημαντικό αριθμό θεμάτων στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών, του περιουσιακού, της οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ουσιαστική συζήτηση στα δύο καθοριστικά κεφάλαια, του εδαφικού και της ασφάλειας και εγγυήσεων, καθώς και σε άλλα θέματα, τα οποία  αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής διευθέτησης.
Επεσήμανε, επίσης, ότι η  στήριξη της διεθνούς κοινότητας προς την Κύπρο, περιλαμβάνει τη μεταφορά του μηνύματος προς την Τουρκία, να αδράξει την ευκαιρία και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης
για λύση.

Δεσμοί Κύπρου - Βρετανίας

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα  ότι οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες προϋπήρχαν της ένταξης των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσουν να τις δεσμεύουν.
Διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εργαστεί για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεών της με το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε τα συμφέροντα των δύο χωρών και των λαών τους να διασφαλιστούν πλήρως, στη βάση των νέων συνθηκών μετά το δημοψήφισμα.
Ο Μάθιου Κιντ είπε ότι στόχος του, στη διάρκεια της δεύτερης αποστολής του στην Κύπρο, θα είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, της άμυνας και της ασφάλειας.

Σύνταξη: Ελένη Bρεττού, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:59

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.