Δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση των ηγετών των δυο κοινοτήτων ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επαναλαμβάνοντας ότι εκτονώνεται το ζήτημα που προέκυψε από την συνάντηση Μπάν - Ακιντζί μετά και τις εξηγήσεις του Γενικού Γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί αύριο για το Λουξεμβούργο για να παραστεί στην Ειδική Σύνοδο για τα 40χρόνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη το βράδυ.
Το μόνο που έχει προγραμματιστεί πρόσθεσε ο εκπρόσωπος είναι η παρουσία των δυο ηγετών σε δικοινοτική εκδήλωση για την εκπαίδευση.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών. Τόνισε ότι ο πρόεδρος αναμένει ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα και από κανέναν που εμπλέκεται στη διαδικασία για το Κυπριακό. Τέτοια φαινόμενα είπε το μόνο που θα πετύχαιναν είναι την υπόσκαψη της διαδικασίας.
Στο μεταξύ δεύτερη τηλεφωνική συνομιλίας σε ένα εικοσιτετράωρο  είχαν χθες βράδυ Μπάιντεν – Αναστασιάδη και σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τη σθεναρή του υποστήριξη για την απόφαση του να επαναλάβει και να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για διευθέτηση του κυπριακού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο αμερικανός αντιπρόεδρος εξέφρασε την στήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στον εν εξελίξει διάλογο για το κυπριακό και επισήμανε ότι η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπρόεδρου με τον πρόεδρο Αναστασιάδη καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς Μπάιντεν στο κυπριακό.
Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέλαβε και κάποιες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η κατάσταση πραγμάτων και να μην επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την υπόσκαψη της διαδικασίας.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.