Στα άκρα κόντρα Κασουλίδη - Παπαδόπουλου

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση της βίζας σε Τούρκους υπηκόους.

Από το Τρίτο του ΡΙΚ ο Ιωάννης Κασουλίδης κατηγόρησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι δεν θέλει λύση του κυπριακού.
Μετά την πρωινή λεκτική κόντρα και την ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και στην τηλεοπτική εκπομπή "Από Μέρα Σε Μέρα".
Ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ, εξήγησε εκ νέου το περιεχόμενο παλαιότερης συνέντευξής του που αναφερόταν σε μελλοντική χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, μετά τη λύση του Κυπριακού.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι επιλέγει να θυμάται ότι τον συμφέρει και να παρουσιάζει το θέμα με διαστρεβλωμένο τρόπο, όπως είπε.
Λυπούμαι, πρόσθεσε, αλλά αυτή τη φορά δεν θα αφήσω τη ρετσινιά να περάσει, όπως είχε γίνει παλαιότερα με την αναφορά σε μικρασιατική καταστροφή.
Σε τηλεφωνική παρέμβαση στην ίδια εκπομπή του ΡΙΚ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι το πρωινό ξέσπασμα του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί ύβριν, προσθέτοντας ότι αναμένει από τον Ιωάννη Κασουλίδη να ανακαλέσει.
Είπε ότι είναι τραγικό ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας να αποενοχοποιεί την Τουρκία και να προσβάλλει και να καθυβρίζει τους Ελληνοκύπριους, χωρίζοντας τον λαό σε όσους επιθυμούν και όσους δεν επιθυμούν λύση.
Χαρακτηρίζοντας διχαστικές τις δηλώσεις Κασουλίδη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ υποστήριξε επίσης ότι, μπροστά στην παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών τηρεί αυτή την προκλητική στάση και επιτίθεται εναντίον της αντιπολίτευσης.
Είπε ότι είναι προσφιλής μέθοδος των κυβερνώντων να μετατοπίζουν τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ διερωτήθηκε επίσης κατά πόσο ο Ιωάννης Κασουλίδης συμφωνεί ή διαφωνεί με την απόφαση της Κομισιόν και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει τι θα πράξει για να αποτρέψει το ενδεχόμενο 80 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες να διακινούνται ελεύθερα στην Κύπρο.
Ανταπαντώντας, ο Ιωάννης Κασουλίδης διερωτήθηκε ποιος διχάζει τον λαό, μήπως ο ίδιος ή εκείνος που αναφέρεται σε παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης;
Αν εφαρμόζονταν οι πολιτικές του Νικόλα Παπαδόπουλου, επισήμανε ο υπουργός ο Εξωτερικών, τότε θα κατηγορούνταν οι Ελληνοκύπριοι ότι δεν επιθυμούν λύση του Κυπριακού, αλλά ευτυχώς - πρόσθεσε - δεν εφαρμόζονται.
 
Επιμέλεια: Σταυρούλα Στεργίδου, ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.