Ακιντζί: Προτροπές προς Τ/κ, μίλησε και στα ελληνικά - σε εκδήλωση της Συλίκου -video-

Ο Μουσταφά Ακιντζί προέτρεψε τους Τουρκοκυπρίους να μη βλέπουν εκείνο που είναι απέναντι (εννοώντας τους Ελληνοκυπρίους) ως εχθρό, αλλά ως συνέταιρο του μέλλοντος, τονίζοντας ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων μιλούσε σε υπαίθρια εκδήλωση που διοργάνωσε η «Ένωση Αλληλεγγύης Συλίκου», του μικτού χωριού στην επαρχία Λεμεσού. Σημείωσε ότι «χωρίς να αποξενώνουμε τον άλλον, θα ζήσουμε μαζί σε αυτά τα χώματα, θα μοιραστούμε μαζί τα αγαθά αυτού του νησιού και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές, είναι η πιο σημαντική αναγκαιότητα να βλέπουμε από την αρχή τον άλλο ως εταίρο μας».
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που άρχισαν, ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι προσπάθειες των δύο ηγετών επικεντρώνονται στις νέες γενιές «ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα ευτυχισμένο μέλλον σε αυτόν τον τόπο, να μοιραστούν την ειρήνη, τα αγαθά και τις ομορφιές αυτού του τόπου». Πρόσθεσε ότι αυτή την αντίληψη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και άρχισαν και επίσημα οι συνομιλίες.
Μεταδίδεται επίσης ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και οι κοινοτάρχες Συλίκου Κώστας Πολλή και Αγίου Γεωργίου Συλίκου Ρένος Παπανεοφύτου. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο κοινοτάρχης Συλίκου παρέδωσε στον Μουσταφά Ακιντζί φωτογραφίες του Φαζίλ Κιουτσιούκ από την επίσκεψή του στο χωριό, τον καιρό που ήταν αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Ακιντζί χαιρέτισε τους κατοίκους της Συλίκου και στα ελληνικά, όπως προστίθεται, και είπε ότι αυτή η εκδήλωση είναι ένα ωραίο παράδειγμα του να είναι κάποιος Κύπριος και τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενότητας. «Αυτές οι προσπάθειες», είπε, «συμβάλλουν ισχυρά στη νέα διαδικασία και τη νέα εποχή. Στο τέλος της ημέρας σε όποιο πλαίσιο και αν είναι η λύση που θα βρουν οι ηγέτες, αυτή θα τη ζήσουν οι κοινότητες. Στη λύση θα είναι όλοι όσοι μένουν σε αυτή τη γη, Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι».
Για την εκδήλωση στα κατεχόμενα, καθώς και για τη συνάντηση με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, μίλησε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και τη συνάδελφο Κατερίνα Χαραλάμπους, ο κοινοτάρχης Συλίκου Κώστας Πολλή, ενώ προβλήθηκε και φωτογραφικό υλικό:

Πηγή: ΚΥΠΕ, Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.