Τα κόμματα να πουν τις αλήθειες

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να βρούν λύση στο κυπριακό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα το πετύχουν.

Σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι με την εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί έδωσαν το μήνυμα ότι όλοι είμαστε κύπριοι και ότι επιθυμούν την ειρήνη σε μια ενωμένη Κύπρο. Ο κύριος Κασουλίδης έστειλε μήνυμα και στην Αγκυρα λέγοντας ότι το Κυπριακό μπορεί να λύθεί μόνο με τους Κυπρίους. Ασφαλώς, είπε, μπορούμε να έχουμε φιλικές σχέσεις αν υπάρξει λύση και ο τουρκικός στρατός αποχωρήσει από το νησί. Αναφερόμενος στα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι υπό προϋποθέσεις είναι δυνατόν να ανοίξουν τα Βαρώσια, το αεροδρόμιο της Τύμπου και το λιμάνι της Αμμοχώστου.

Τα κόμματα να μιλήσουν με παρησσία

Εφτασε η ώρα τα κόμματα να εκδηλώσουν τις θέσεις τους για το κυπριακό με παρησσία και να μην το παρακάμπτουν, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κύριος Κασουλίδης, είπε ότι ο λαός  χρειάζεται να ακούσει την αλήθεια, χωρίς περιστροφές. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, πρόσθεσε,  εξελέγη από τον κυπριακό λαό, με εντολή να προχωρήσει στην ανόρθωση της οικονομίας και στη επιδίωξη βιώσιμης λύσης του κυπριακού, μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ερωτηθείς για το θέμα των εγγυήσεων και τη θέση της Μόσχας ότι δεν θα αποδεχτεί την όποια μελλοντική διευθέτηση που θα εμπλέκει το ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι υπάρχει και θέμα αρχής, που δεν αφορά τη Ρωσία ή οποιοδήποτε άλλο κράτος. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ούτε η Ρωσία έθεσε τέτοιο θέμα, αλλά ούτε γεννάται θέμα ΝΑΤΟ στην παρούσα φάση.

Σύνταξη: Άλκης Ανδρέου- Ρόνα Μιχαηλίδου

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: Η Καθημερινή

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:21

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.