Eμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνομιλίες

Περισσότερη εμπλοκή της Ευρωπαικής Ενωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας  σε διάσκεψη Τύπου εφ` όλης της ύλης τόνισε πως η εμπλοκή της Ευρωπαικής Ένωσης είναι κάτι το οποίο θα  απαιτήσουμε και εξέφρασε την εκτίμηση  ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα το πετύχει".

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι θα δοκιμαστούν στο τραπέζι των συνομιλιών. Η δική μας πλευρά, είπε, θα μπει στον διάλογο με όλη την καλή διάθεση και η κατοχική Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να κάνει τα σημαντικά βήματα.

Ερωτηθείς για την απουσία της Ευρωπαικής Ενωσης  στη διαδικασία των συνομιλιών, χαιρέτισε τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ `Ειντε ότι η λύση θα πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και είπε ότι εάν μια λύση δεν ανταποκρίνεται στο κεκτημένο και τις αρχές δεν θα γίνει αποδεκτή από τον λαό και η Κύπρος θα δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της Ευρωπαικής Ενωσης .

Αντισυνταγματικές πρόνοιες στη ρύθμιση του ωραρίου

Παρατραβηγμένες χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τις προσπάθειες κάποιων βουλευτών να καθορίσουν κατά την έκφραση του "ποιος, τι, σε ποια οδό και σε ποια επαρχία και πόσα τετραγωνικά μέτρα θα πρέπει να είναι το κατάστημα για να μπορεί να πουλήσει . Σχολιάζοντας το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ο κύριος  Νεοφύτου είπε ότι προέχει το πως θα στηριχθεί ο καταναλωτής, ο εργαζόμενος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Αυτό που επιχειρεί η Βουλή να πράξει, τόνισε, έστω και καλοπροαίρετα, θα βλάψει τους καταναλωτές, θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία και θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πρόταση των συναδέλφων, είπε,  όπως έχει διαμορφωθεί, έχει σωρεία αντισυνταγματικών προνοιών.

ΓΕΣΥ: Όσο καθυστερούμε τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται

Υπάρχει ανάγκη για ένα ΓΕΣΥ, όχι για τους γιατρούς και νοσηλευτές του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, αλλά για τους ασθενείς που να έχουν το δικαίωμα της επιλογής του γιατρού τους δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Όσο το καθυστερούμε, πρόσθεσε, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Σε σχέση με την κατάσταση του τομέα της υγείας, είπε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται υπερπληθυσμός ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια που οδηγεί σε μειωμένη ποιότητα υπηρεσιών, αλλά και μειωμένη προσέλευση σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις. Για το θέμα της σημερινής απεργίας, είπε ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων και ευχήθηκε να μην επαναληφθεί.

Συνάντηση με την Τρόικα

Οι αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα έχουν ένα κοινωνικό χαρακτήρα και "θα πρέπει να κατανοήσουν και οι συνεργάτες μας της Τρόικας πως οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να δημιουργείται και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και για να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κύριος Νεοφύτου, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας, είπε ότι συζήτησαν γενικότερα ζητήματα, και ότι είχαν έντονη συζήτηση. "Δείχνουν κατανόηση, όταν έχεις επιχειρήματα όχι συνθήματα".

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:21

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.