Τι συζήτησαν Αναστασιάδης και Λίμπερμαν- Έντονο ενδιαφέρον για κυπριακό

Εντονο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, επιδεικνύει το Ισραήλ, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας απόψε κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κυβερνητικος εκπρόσωπος τόνισε ότι το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο γεύματος του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκτορ Λίμπερμαν, στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. Ο κύριος Λίμπερμαν πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον ισραηλινό υπουργό για τις εξελίξεις μετά τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, και την ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών.

Στη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον ισραηλινό υπουργός συζητήθηκαν και θέματα ενέργειας.  Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ανάπτυξης ενεργειακών πόρων.  Αναμένονται, ανέφερε ο κυριος Χριστοδουλίδης συγκεκριμένες εξαγγελίες για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες δεν αποκλείουν συνεργασία και με άλλα γειτονικά κράτη.  Αναστασιάδης - Λίμπερμαν συζητησαν επίσης ζητήματα που αφορούν την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραηλ μετά το σχηματισμό νεας κυβέρνησης στην γείτονα χώρα.

Σχολιάζοντας τις αναφορές Ερογλου για οδικό χάρτη στο Κυπριακό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για τις γνωστές θέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στην πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, μετά τη συνομολόγηση του κοινού ανακοινωθέντος.  Θέση, τόνισε, την οποία η πλευρά μας έχει απορρίψει.  Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η ουσία για το πως προχωρούν οι διαπραγματεύσεις ή όχι θα διαφανεί στο τραπέζι των συνομιλιών.  Εκεί, τόνισε, θα κριθεί και θα αποδειχθεί η θέληση των πλευρών εάν επιθυμούν ή όχι να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι κανένα χρονοδιαγράμμα, το οποίο αποκλείεται από το κοινό ανακοινωθέν, δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.  Εάν, είπε, η τουρκική πλευρά επιθυμεί να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, είναι κάτι που θα δούμε στην τρίτη και ουσιαστική φάση των συνομιλιών.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος- Αντρέας Κωνσταντίνου

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:20

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.