Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναπομπή

Η αναπομπή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυριάρχησε σήμερα στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.

ΑΚΕΛ: Ταύτιτη του Προέδρου με τα συμφέροντα των τραπεζών

Σκληρή κριτική κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ασκεί το ΑΚΕΛ, με αφορμή την αναπομπή της νομοθεσίας, που απαγορεύει εκποιήσεις ακινήτων, των οποίων ο αγοραστής δεν έλαβε ακόμη τίτλο.  Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε ότι  Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, για άλλη μια φορά, αδιαφορούν για την κατάφωρη αδικία και τον κίνδυνο ξεσπιτώματος ανθρώπων, οι οποίοι είτε αποπλήρωσαν το ακίνητο που αγόρασαν, είτε είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  Οι ασυναρτησίες και η βάναυση κακοποίηση της αλήθειας από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κύριος Λουκαϊδης, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις, για να αποκρύψει ο κύριος Αναστασιάδης την ταύτιση του, με τα συμφέροντα των τραπεζών.

Προειδοποίηση Νικόλα Παπαδόπουλου

 Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε για άλλη μια φορά ότι η ψήφιση και η εφαρμογή του Πλαισίου Αφερεγγυότητας είναι απαραίτητη, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Διαβεβαίωσε ότι το ΔΗΚΟ, εργάζεται για τη μεγαλύτερη βελτίωσή του πλασίου αφερεγγυότητας και ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει υποβάλει πολύ συγκεκριμένες, ορθές  και λογικές τροπολογίες, όπως ανέφερε, που θα το καταστήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικό για τον κόσμο.  Ο κύριος Παπαδόπουλος προειδοποίησε πως εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ, τότε το Κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσει το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα ή οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο που θα αφορά τις τράπεζες.

ΕΔΕΚ: Απαράδεκτη η νοοτροπία του Προέδρου

Απαράδεκτη, χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ, την αναπομπή του προέδρου Αναστασιάδη.  Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δυστυχώς επέδειξε ξανά μια απαράδεκτη νοοτροπία.  Η έγνοια μας, τόνισε ο κύριος Παπαδάκης, δεν πρέπει να είναι η ικανοποίηση των οποιοδήποτε παράλογων απαιτήσεων της Τρόικας και των τραπεζιτών, αλλά η προστασία των συνεπών δανειοληπτών, που είναι όμηροι των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις.

Οικολόγοι: Η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκλωβίσει δανειολήπτες

 Για κακοπιστία στο θέμα των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας, κατηγόρησαν την Κυβέρνηση οι Οικολόγοι.  Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων, Ελένη Χρυσοστόμου, τόνισε ότι τα σύννεφα πυκνώνουν με την αναπομπή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, του νόμου για την προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων.  Η κυρία Χρυσοστόμου κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εγκλωβίσει και τους δανειολήπτες που δανείστηκαν σε ξένο νόμισμα.   Η Συμμαχία Πολιτών κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αποσύρει την αναπομπή του νόμου, που απαγορεύει εκποιήσεις ακινήτων, για τα οποία ο αγοραστής δεν πήρε τίτλο ιδιοκτησίας.

Συμμαχία: Να κατατεθεί νομοθεσία προστασίας δανειοληπτών

Ο Πολιτικός Συντονιστής της Συμμαχίας, Στέλιος Αμερικάνος, κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέσει, νομοθεσία προστασίας αυτών των δανειοληπτών και επίλυσης του θέματος.  Ο κύριος Αμερικάνος, επεσήμανε ότι οι εν λόγω δανειολήπτες δεν καλύπτονται από το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τόνισε ότι μόλις αρθεί η αναστολή της ισχύος του νόμου για τις εκποιήσεις, θα είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν στο δρόμο.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής- Μαρία Λουκαίδου- Χρίστος Πάσιος

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:46

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.