Oι σχέσεις με τη δύση μετά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα - Video

Δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ Ρωσίας-Ηνωμένων Πολιτειών καθώς η Κύπρος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τις δύο χώρες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή δημοσιεύματα για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, Πρώτη Ενημέρωση και σχολιάζοντας άρθρο στην Αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Mail οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να δυσαρεστήσει ή τη Μόσχα απο τη μιά ή Βρυξέλλες-Ουάσινγκτον απο την άλλη λόγω Ουκρανικού, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη έχει στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έτσι κινούνται τα κράτη στο διεθνές σύστημα. Ερωτηθείς αν η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η επίσκεψη στη Μόσχα είναι η πιο σημαντική της θητείας θα έχει αρνητικές επιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε καμία περίπτωση η επίσκεψη δεν επηρεάζει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κύπρος, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει παραδοσιακές σχέσεις με τη Ρωσία και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μηδενικό άθροισμα, κατά την έκφραση του, σε βάρος άλλης χώρας. Η υπογραφή 12 συμφωνιών, πρόσθεσε, αφορά την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δυο κρατών, και δεν στρέφεται κατά οποιασδήποτε τρίτης χώρας.

Το εμπάργκο στις συνομιλίες

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Βρυξελλών-Μόσχας και ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κομίζει κάποιο μήνυμα στον Βλαδιμίρ Πούτιν εκ μέρους των εταίρων του για το Ουκρανικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων για τη Ρωσία ως μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης και το θέμα θα τεθεί στις συνομιλίες Πούτιν-Αναστασιάδη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Σχολιάζοντας τις έντονες Βρετανικές πιέσεις για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η στάση της Κύπρου είναι πως η πολιτική των κυρώσεων δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Θα πρέπει, πρόσθεσε, να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού.

Το Κυπριακό και οι σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας

Σε ότι αφορά το Κυπριακό σε συνάρτηση με το ρόλο της Ρωσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι στενές σχέσεις Μόσχας-Αγκυρας αυτή την περίοδο θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό με τη Ρωσία να στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα. Ωστόσο πρόσθεσε ο κύριος Χριστοδουλίδης, για να επιστρέψει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες οι οποίες να οδηγήσουν σε θετική κατάληξη.

Παρακολουθήστε το Video με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση:

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:01

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.