Τουρκικό ΥΠΕΞ:Απαράδεκτη η επιμονή ΣΑ ΟΗΕ σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Απαράδεκτη η επιμονή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, λέει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προδικάζει τη λύση που πρέπει να αποφασιστεί από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την παράταση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξι μήνες στην Κύπρο με το ψήφισμα 2561 που ελήφθη στις 29 Ιανουαρίου. “Υποστηρίζουμε τις δηλώσεις της τδβκ σε σχέση με την εν λόγω απόφαση. Για άλλη μια φορά δεν έχει ληφθεί η συγκατάθεση των αρχών της τδβκ σχετικά με την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο νησί. Το γεγονός αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες και τις αρχές του ΟΗΕ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι επιστήνεται η προσοχή της διεθνούς κοινότητας πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει τις δραστηριότητές της στο νησί χάρη στην εποικοδομητική και καλοπροαίρετη στάση των αρχών της «τδβκ» όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. “Από την άλλη ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην έκθεσή του σχετικά με την αποστολή των Καλών Υπηρεσιών με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2021 δεν έκανε αναφορά σε οποιοδήποτε μοντέλο λύσης και επεσήμανε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Παρόλα αυτά η επιμονή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η οποία δεν κατέστη εφικτή εδώ και πάνω από 50 χρόνια, να προδικάζει τη λύση που πρέπει να αποφασιστεί από τις δύο πλευρές είναι απαράδεκτη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ λέει ακόμη ότι “με την άτυπη συνάντηση 5+ΟΗΕ που προβλέπεται να διοργανωθεί στο εγγύς μέλλον, στόχος είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος ή όχι για τη λύση”, προσθέτοντας ότι αναμένεται οι πλευρές να αποκαλύψουν με ειλικρίνεια τα οράματα τους σχετικά με το μέλλον.

“Θα ήταν επωφελές το Συμβούλιο Ασφαλείας αντί να επιβάλλει στις πλευρές μια διαδικασία που δεν παράγει λύση, η οποία έχει δοκιμαστεί και εξαντληθεί, να διασφαλίσει το έδαφος που θα επιτρέπει την συζήτηση νέων ιδεών που θα καταστήσουν δυνατή τη λύση» καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:33

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.