Τοποθετήσεις εκ μέρους των κομμάτων στη Βουλή για τη λίστα Γιωρκάτζη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν έχει απαντήσει ούτε μια φορά στην ερώτηση σε ποια άλλη χώρα, το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου υποβάλλει αιτήσεις στο Υπουργικό, το Υπουργικό τις εγκρίνει και στη συνέχεια η οικογένεια έχει όφελος από αυτές τις αποφάσεις.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι η λίστα Γιωρκάτζη πρέπει να δημοσιοποιηθεί, γιατί θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση όλων των κατηγοριών εναντίον της Βουλής. Παράλληλα, τόνισε, ότι η Βουλή πρέπει να σταθμίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι το Κίνημα θέλει επικαιροποιημένη λίστα, η οποία εκτός από την δημοσιοποίηση της να δοθεί στη Νομική Υπηρεσία για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν σκοπιμότητες στη σύνταξή της.
Εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών, ο Γιώργος Λιλλήκας, είπε ότι πλέον η κοινωνία έχει απηυδήσει και δεν μιλά για λίστες αλλά για ληστές.
Ο Μιχάλης Γιωργάλλας της Αλληλεγγύης, είπε ότι το κίνημα θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε ενέργεια για κάθαρση και διαφάνεια.
Ο Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων δήλωσε ότι σήμερα η Βουλή έκανε ένα μεγάλο βήμα, το οποίο όπως ανέφερε, είναι ένα μικρό βήμα στον αγώνα κατά της διαπλοκής και υπέρ της διαφάνειας.
Εκ μέρους του ΕΛΑΜ, ο Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι το κόμμα τάσεται υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας για λόγους διαφάνειας και ξεκάθαρης αποτύπωσης της πραγματικότητας προς την κοινωνία, ενώ εκ μέρους της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο Άγγελος Βότσης, δήλωσε ότι η κοινωνία αναμένει δράσεις και αποτελέσματα,
Η ανεξάρτητη βουλευτής, Άννα Θεολόγου είπε ότι είναι υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας. Το λόγο πήρε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος είπε ότι οποιοδήποτε δάνειο έκανε, εξυπηρετούμενο ή μη, ήταν εξασφαλισμένο με υποθήκη.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επέλεξε να μην τοποθετηθεί, λέγοντας απλώς πως η Λίστα Γιωρκάτζη θα κριθεί από την κοινωνία.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:35

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.