Ν. Αναστασιάδης: Ο Α. Παράσχος να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει

 
 
 
Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του, είτε μέσα από ψιθύρους ή ψευδή δημοσιεύματα, κάνει λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή και την παραίτηση του δημοσιογράφου Αντρέα Παράσχου.
Σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι η ανοχή του στην κριτική, φαίνεται ότι έχει παρερμηνευθεί από κάποιους που ακόμη και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στο τόπο και το λαό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των μέσων, αλλά και του λόγου, απέφυγε στη σαραντάχρονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα, την όποια άσκηση των νομικών του δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των Μέσων να τον κρίνουν ή και να τον επικρίνουν.
 
Εκφράζοντας θλίψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε το δημοσιογράφο, μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα, όπως αναφέρει, προέβαλε, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης.
 
Από πλευράς του ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε  πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο Αντρέα Παράσχο,  όπως καμία παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του προεδρικού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  υπέδειξε  πως ο δημοσιογράφος τόσο με την επιστολή παραίτησής του όσο και σημερινές δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι είναι πεπεισμένος πως ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανείς άλλος από το Προεδρικό ή την κυβέρνηση παρενέβη προς τους εκδότες.
Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος ο κύριος Παράσχος, δήλωσε πως έχει γράψει  απίστευτα πράγματα για τον πρόεδρο  κατά καιρούς, και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε τηλεφώνησε ούτε απείλησε.
 
Τη στήριξή του στον Ανδρέα Παράσχο εκφράζει η Ένωση Συντακτών, κάνοντας λόγο για υπόθεση συρρίκνωσης της ελευθεροτυπίας και εξαναγκασμού δημοσιογράφου σε υποβολή παραίτησης.
Το συμβάν, τονίζει σε ανακοίνωση, είναι θλιβερό, ανησυχητικό και επικίνδυνο και αφήνει εκτεθειμένους τόσο τους εκδότες της "Καθημερινής", όσο και το Προεδρικό περιβάλλον.
Η Ένωση Συντακτών καλεί τους εκδότες της εφημερίδας να κάνουν δεύτερες σκέψεις και τον πρόεδρο Αναστασιάδη να διαχωρίσει τη θέση του.
 
Πηγή ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:43

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.