Εκτακτα παγκύπρια μέτρα από 1η μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας

Σε ολόκληρη την Κύπρο θα εφαρμοστούν από την Τετάρτη, τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν έως τώρα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την πρώτη έως τις δεκατρείς Δεκεμβρίου, σε οριζόντια βάση.

Από τη μία το πρωί της Τετάρτης, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις εννέα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί.

Θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι δέκα ατόμων σε οικίες, περιλαμβανομένων των ανηλίκων.
Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας και τελετές θα τελούνται με μέγιστο αριθμό 75 ατόμων και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Θα επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα δέκα άτομα.
Θα απαγορεύεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και οποιωνδήποτε άλλων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις (πέραν εκδήλωσης σε οικία με μέγιστο αριθμό 10 προσώπων, περιλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών).
Θα απαγορεύονται τα επισκεπτήρια σε νοσηλευτήρια, κλινικές, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα.
Η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης θα απαγορεύεται μετά τις επτά το βράδυ, οπότε και θα επιτρέπεται μόνο η κατ' οίκον διανομή.
Επιπλέον, οι δημόσιες μεταφορές θα λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητας τους.
Αναστέλλεται η λειτουργία γυμναστηρίων, επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, καθώς και των καζίνο και των κολυμβητηρίων.
Απαγορεύονται όλες οι ομαδικές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτων των 18 ετών. Για τις ίδιες ηλικίες αναστέλλονται και οι προπονήσεις και αθλητικές διοργανώσεις. Εξαιρούνται τα πρωταθλήματα πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, καθώς και οι αγώνες εθνικών ομάδων.
Απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, παραλίες, πεζόδρομους και Μαρίνες), πέραν των δύο ατόμων. Εξαιρούνται τα ανήλικα τέκνα των γονέων που αθλούνται. Αναστέλλεται η λειτουργία παιδότοπων, λούνα παρκ και θεματικών πάρκων, καθώς και κατασκηνωτικών χώρων. Απαγορεύονται επίσης οι διαδηλώσεις.
Επιπλέον, απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, όπως χριστουγεννιάτικα παζαράκια, πλην εκείνων που διοργανώνονται σε αμφιθέατρα ή θεατρικούς χώρους και διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα, με πληρότητα χώρου στο 50% καθήμενοι.

Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με 50% πληρότητα και τηρουμένης της απόστασης ενάμιση μέτρου.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων:

- Αίρεται η Απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών.

- Επιτρέπεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα καθώς και τα μεγάλα καταστήματα, με περιορισμό στη φυσική παρουσία των εξυπηρετούμενων (1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατο αριθμό ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας).

- Επιτρέπεται και η λειτουργία κέντρων αισθητικής και δερματοστιξίας, κομμωτηρίων, Σχολών Οδηγών, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, ιστορικών χώρων, υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αιθουσών θεαμάτων και κινηματογράφων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με πληρότητα στο 50% της χωρητικότητάς τους, καθώς και γκαλερί, πινακοθηκών και εικαστικών εκθέσεων.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:26

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.