Στα τέλη Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο, είπε η Λουτ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Περί τα τέλη Νοεμβρίου σκοπεύει να επισκεφθεί την Κύπρο η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ το ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, όπως πληροφόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το απόγευμα της Δευτέρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία «τον πληροφόρησε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κύπρο περί τα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών επαφών της ενόψει της πρόθεσης του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή Διάσκεψη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτει ο κ. Κούσιος, «ζήτησε από την κ. Λουτ να μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ τις ευχαριστίες του για την ετοιμότητα του να παράσχει τις καλές του υπηρεσίες για συνέχιση των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού».

«Ζήτησε, επίσης, από την κ. Λουτ να μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ ότι μονομερείς ενέργειες όπως αυτές στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλού κλίματος για παραγωγική διαπραγμάτευση προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος», σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από την πλευρά της, αναφέρει, η κ. Λουτ «διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα μεταφέρει τις ανησυχίες του στον ΓΓ των ΗΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:44

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.