Η επιστολή Κουλία στον ΥΠΕΣ για τις πολιτογραφήσεις συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου

Το θέμα της αποστολής επιστολής από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρία Κουλία προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητά στοιχεία σε σχέση με ζητήματα, που αφορούν τις διαδικασίες πολιτογραφήσεων, συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου έθεσαν προ ημερών θέμα μη τήρησης της ορθής διαδικασίας, αφού όπως δήλωσαν, ενημερώθηκαν για το ζήτημα από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Έκαναν λόγο για «αντιδεοντολογική» διαδικασία που τηρήθηκε από τον κ. Κουλία, ο οποίος, όπως σημείωσαν, θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσει για το περιεχόμενο της επιστολής που θα έστελνε, ούτως ώστε να τύχει έγκρισης από τα μέλη της Επιτροπής.

Κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε το θέμα, με τη βουλευτή του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, να σημειώνει ότι παρόλο που το κόμμα της δεν διαφωνεί, ωστόσο, τίθεται θέμα ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής και ενδεχόμενο παρακώλυσης του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι σωστά απεστάλη η επιστολή, κάτι που αποτελεί πάγια πρακτική, όταν οι υπηρεσιακοί αδυνατούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, ενώ ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία απέρριψε αίτημά του για αποστολή επιστολής στον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να κατατεθούν στην Βουλή οι 15 φάκελοι, τους οποίους ζητά ο Γενικός Ελεγκτής για τις πολιτογραφήσεις.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η κ. Δημητρίου είπε πως ο ΔΗΣΥ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον έλεγχο, ξεκαθαρίζοντας πως η παράδοση στοιχείων σε οποιαδήποτε Επιτροπή ή όργανο δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα ή να παρακωλύει την έρευνα, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει.

Όπως είπε «οι κομματικές παρεμβάσεις ή τα κομματικά σόου αυτή τη στιγμή δεν έχουν θέση», για να προσθέσει πως «οι πολίτες αναζητούν κάθαρση, αναζητούν απαντήσεις».

«Οπότε η επιστολή, η οποία έχει προκύψει αφορούσε την αντιδεοντολογικότητα, η οποία τηρήθηκε και θέση μας είναι ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόβουλα ή χωρίς τη συγκατάθεση των μελών της Επιτροπής ή της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, για να έχουμε μία τέτοια επιστολή», είπε.

Η κ. Χαραλαμπίδου δήλωσε πως δεν εκπλήσσεται από την αντίδραση του Δημοκρατικού Συναγερμού, για να σημειώσει ότι «είναι μία προέκταση της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος αντιδρούσε από την αρχή στο να παραδώσει στοιχεία και στην Ελεγκτική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί η απώλεια εσόδων από όλες αυτές τις υποτιθέμενες επενδύσεις, που έγιναν ή δεν έγιναν».

«Να πω ότι υπάρχουν πρακτικά, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι τα ερωτήματα, τα οποία υποβλήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, δεν απαντήθηκαν από τον Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, προφασιζόμενος ότι μόλις ανέλαβε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Δόθηκαν οδηγίες και είναι στα πρακτικά ότι τα ερωτήματα θα έπρεπε να απαντηθούν γραπτώς και είναι μία πάγια τακτική των Επιτροπών, όταν οι καλεσμένοι αρνούνται ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να απαντήσουν να αποστέλλονται γραπτώς τα ερωτήματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «αυτό έγινε και στην προκειμένη περίπτωση και είναι θλιβερό ότι αντί να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και την εξασφάλιση στοιχείων εμείς ως κοινοβούλιο να επιχειρούμε να κάνουμε πλάτες στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί αυτό βολεύει τις κυβερνητικές ή κομματικές επιδιώξεις».

Ο κ. Περδίκης, έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία απέρριψε αίτημά του για αποστολή επιστολής στον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να κατατεθούν στην Βουλή οι 15 φάκελοι, τους οποίους ζητά ο Γενικός Ελεγκτής, για τις πολιτογραφήσεις.

Όπως είπε "οι πολιτικές κωλοτούμπες είναι τόσο εκπληκτικές και αναπάντεχες που με κάνουν να νιώθω ότι είμαι πρωτάρης μες στη Βουλή".

Πρόσθεσε πως δεν κατανοεί την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου να αρνηθεί στην εισήγησή του να ζητήσουν από το ΥΠΕΣ  να καταθέσει στην Βουλή τους 15 φακέλους, που χρειάζεται ο Γενικός Ελεγκτής, ώστε να προχωρήσει την έρευνα του για τις πολιτογραφήσεις.

«Φαίνεται», είπε, «ότι κάποιοι βολεύονται με το σκηνικό να αφήσουν την Κυβέρνηση να δώσει άλλες χίλιες και πλέον πολιτογραφήσεις για να βγαίνουν στη συνέχεια να την κατηγορούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:50

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.