Αποδοχή ‘οντότητας Τ/Κ’, ‘κυριαρχίας’ και ‘ανεξαρτησίας’ ζήτησε ο Ακάρ

Aποδοχή ‘οντότητας των Τ/Κ’ , ‘κυριαρχία’ και ‘ανεξαρτησία’, ζήτησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ενώ για τη θαλάσσια δικαιοδοσία είπε “δεν θα γίνουν όπως λέτε εσείς” προσθέτοντας ότι αναφέρονται σε έναν διαμοιρασμό με βάση το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ηθική.

 
Ο Τούρκος Υπουργός κάλεσε την  Ελλάδα “να εγκαταλείψει την κακομαθημένη και εγωιστική συμπεριφορά”, όπως είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει “η Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά, να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο στο θέμα εναέριου χώρου νησιών και χωρικών υδάτων”. “Σπαταλούμε δυνάμεις για να προστατεύουμε τα ερευνητικά μας πλοία επειδή υπάρχουν παρεμβάσεις”, είπε ο Τουρκος Υπουργός.
 
Σε ομιλία του σε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τους αρχηγούς ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού, ο Τουρκος Υπουργός είπε “κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να κάνει πράγματα που ξεπερνούν την δύναμη και το μπόι του, είναι αδιέξοδο. Δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε”.
 
“Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι αυτό μέχρι σήμερα με μεγάλες θυσίες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και από δω και πέρα”, ανέφερε.
 
Ο Χουλούσι Ακάρ είπε: “Αναμένουμε από τη γειτονά μας Ελλάδα να εγκαταλείψει την κακομαθημένη και εγωιστική στάση και να συμμορφωθεί το συντομότερο με ό,τι λέει το διεθνές δίκαιο, οι συμφωνίες, οι διεθνείς αποφάσεις, το δίκαιο της θάλασας, η δικαιοσύνη, ο ανθρωπισμός, η ηθική. Συμπεριλαμβανομένων και του αφοπλισμού των νησιών, τα έξι - δώδεκα ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα - εναέριου χώρου των νησιών . Αυτά πρέπει όλα να επαναθεωρηθούν”.
 
Πρόσθεσε ότι το πρώτο που ζητούν είναι “η αποδοχή της οντότητα των Τ/Κ αδελφών μας, η κυριαρχία τους, η ανεξαρτησία τους, τα δικαιώματα και το δίκαιό τους, οι οποίοι ζούνε στην ‘τδβκ’ και για αιώνες βρίσκονται εκεί. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι η θαλάσσια δικαιοδοσία”. 
 
Ο Τούρκος Υπουργός είπε: “Οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες δεν θα γίνουν όπως λέτε εσείς. Δεν θα γίνει όπως είπε ένα πανεπιστήμιο. Δεν θα γίνει όπως είπαν μερικά άτομα. Δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστείται μια σειρά δικαιώματα και δίκαιο με εγωιστικό τρόπο. Εδώ αναφερόμαστε σε ένα διαμοιρασμό με βάση το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη, την ηθική.Με αυτή την έννοια εμείς έιμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, ο σεβασμός μας στο διεθνές δίκαιο είναι απέραντος, σεβόμαστε το δίκαιο της θάλασσας, είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, είμαστε υπέρ των πολιτικών λύσεων. Και όπως έχουμε πει υπό τον όρο των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Πρέπει να δούν οι γείτονές μας πως με την εγωιστική προσέγγιση ‘όλα δικά μου’ δεν θα φτάσουν πουθενά και αφού το δουν αυτό η λύση θα είναι πολύ εύκολη. Και μετά τη λύση θα είναι δυνατόν οι λαοί μας εκεί να ζήσουν άνετα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας. Διαφορετικά εμείς δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. Μέχρι σήμερα κάναμε γι αυτό ό,τι χρειαζόταν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και πείσμα και να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα δεχτούμε καμιά λύση πέραν από αυτήν”. 
 
Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι “όπως όλοι όσοι έχουν κοινή λογική γνωρίζουν και έχουν αντιληφθεί είναι εντελώς τεχνικές και επιστημονικές έργασίες, γίνονται έρευνες. Επειδή γίνονται σκέψεις για παρενοχλήσεις και παραβιάσεις σπαταλούμε δυνάμεις για να τα προστατεύσουμε και να τα συνοδεύσουμε. Διαφορετικά γίνεται μια τεχνική και στρατιωτική έρευνα. Δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση αλλά δυστυχώς υπάρχει παρέμβαση”.
 
“Αυτά πρέπει να τα δούν οπωσδήποτε και η τρίτη πλευρά, και οι τρίτη πλευρά πρέπει να είναι αντικειμενική, μακριά από προκαταλήψεις, και να συμμορφωθούν με δίκαιο και δικαιώματα. Έτσι πρέπει να το βλέπουν. Πρέπει να δουν ότι με υποκειμενική, προκαταληπτική προσέγγιση δεν μπορούν να οδηγηθούν πουθενά. Αν πραγματικά θέλουν ειρήνη πρέπει να γνωρίζουν ότι θα οδηγηθούν κάπου με αντικειμενική και ίση προς τις δύο πλευρές προσέγγιση”, ανέφερε.
 
Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:52

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.