Διεξήχθη κοινή άσκηση δυνάμεων Κύπρου – ΗΒ στα ανοικτά της Λεμεσού

Με την μεγαλύτερη ανάπτυξη πλοίων του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού που έγινε ποτέ στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα ανοικτά της Λεμεσού κοινή άσκηση με την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και με συμμετοχή Γαλλικού πολεμικού πλοίου.


Η άσκηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης βρετανικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό την ονομασία  «Littoral Response Group (Experimentation)»  (LRGX), αφορούσε στο κύριος μέρος της την ανακατάληψη κυπριακού πλοίου μετά από πειρατεία.
 
Εντυπωσιασμένοι και ικανοποιημένοι από τη συνεργασία δήλωσαν ο Ύπατος Αρμοστής της Μ.Βρετανίας Stephen Lillie και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, οι οποίοι παρακολούθησαν την άσκηση από την ναυαρχίδα του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, το HMS Albion.
 
Συγκεκριμένα, ο κ.Lillie ευχαρίστησε την Κύπρο και τη Γαλλία για τη συμμετοχή τους και σημείωσε πως πρόκειται για την μεγαλύτερη παρουσία πλοίων του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κύπρο, από τον καιρό της Ανεξαρτησίας.
 
Υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα βρέθηκε στο νησί και το HMS Enterprise, το οποίο συμμετείχε σε άσκηση έρευνας και διάσωσης με τις κυπριακές αρχές, ο Ύπατος Αρμοστής προανήγγειλε την άφιξη και άλλων πολεμικών πλοίων στην περιοχή.
 
Ο κ. Lillie συνεχάρη τους Βρετανούς ναύτες και πεζοναύτες αλλά και τη διοίκηση του πλοίου για τα μέτρα ασφάλειας που λήφθηκαν σε αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας.
 
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ε.Φ. Δημόκριτος Ζερβάκης ανέφερε πως η σημερινή άσκηση ενισχύει τις διάφορες δραστηριότητες που γίνονται πλαίσιο του προγράμματος διμερούς αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών.
 
Την ίδια ώρα τόνισε ότι η παρουσία της δύναμης στην περιοχή, αποδεικνύει ότι η Μ. Βρετανία στηρίζει την περιφερειακή ασφάλεια και ελευθερία στη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο και υπέδειξε ότι η Κύπρος θεωρεί την Μεγάλη Βρετανία ως σημαντικό εταίρο στην προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας και ασφάλειας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έντασης στην περιοχή.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των προσκεκλημένων στο HMS Albion, έγινε ξενάγηση και έκθεση του σύγχρονου εξοπλισμού και των μεγάλων δυνατοτήτων που διαθέτει το πλοίο, ως μια πλωτή πλατφόρμα επιχειρήσεων με ελικόπτερα, πεζοναύτες,  τεθωρακισμένα οχήματα και αμφίβια σκάφη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.