ΠτΔ-Μητσοτάκης: Άριστη συνεργασία Αθήνας - Λευκωσίας

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία της τριμερούς συνόδου, εξαιτίας των όσων τεκταίνονται στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου.

Εξέφρασε ικανοποίηση για την άριστη συνεργασία Αθήνας - Λευκωσίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ιδιαίτερα στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων.
 
Μετά την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητά του, να συμμετάσχει στην νέα πρωτοβουλία που θα ανακοινώσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος για επίλυση του Κυπριακού, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.  
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, παράλληλα, πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει σταθερή στην εξεύρεση λύσης, η οποία να στηρίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτος-μέλος της οποία είναι και θα εξακολουθήσει να είναι η Κυπριακή Δημοκρατίας.   
 
Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χαιρέτισε την ετοιμότητα του προέδρου της Δημοκρατίας και της Ελληνοκυπριακής πλευράς να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων για επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.
 
Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι οι δηλώσεις από πλευράς Τουρκοκυπρίων τις προηγούμενες ημέρες, περί λύσης δύο κρατών, εντάσσονταν στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, και πως θα προσέλθουν στις συνομιλίες, με απόλυτο σεβασμό στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να βρεθεί η πολυπόθητη λύση.
 
Επιπρόσθετα, ο κύριος Μητσοτάκη ευχαρίστησε για τη στήριξη της Λευκωσίας προς την Αθήνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη-μέλη έχουν αντιληφθεί πως οι τουρκικές προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά επηρεάζουν και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:06

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.