Προς όφελος Κύπρου - ΕΕ η λύση του Κυπριακού, λένε Μπορέλ και Φερέιρα

Κοινή δήλωση εξέδωσαν σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα σχετικά με τη διαδικασία ανάδειξης ηγέτη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, σημειώνοντας ότι «μια λύση στο Κυπριακό θα ήταν προς όφελος της Κύπρου και της ΕΕ εν γένει» και εκφράζοντας ετοιμότητα της ΕΕ να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι «η τουρκοκυπριακή κοινότητα επέλεξε τον κ. Ερσίν Τατάρ ως νέο ηγέτη της. Είναι σημαντικό τώρα να δούμε μια εποικοδομητική δέσμευση με σκοπό την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης διευθέτησης και επανένωσης».

Η ΕΕ, προσθέτουν, «υποστηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και παραμένει πλήρως δεσμευμένη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και της επανένωσης που βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC), συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 και 789 του ΣΑΗΕ, και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ».

«Μια λύση στο Κυπριακό θα ήταν προς όφελος της Κύπρου και της ΕΕ εν γένει», σημειώνουν.

Εκφράζουν επίσης την ετοιμότητα της ΕΕ «να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων».

«Ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ», καταλήγουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.