Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανεπίτρεπτες οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ανεπίτρεπτες, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις για το άνοιγμα των Βαρωσίων το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

Σε γραπτή ανακοίνωση υπογραμμίζει επίσης πως οι δηλώσεις για το άνοιγμα τμήματος της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, προκαλούν σοβαρή ανησυχία.  
 
Επίσης, επισημαίνει πως μονομερείς ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν παλαιότερα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκαλούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό πρόβλημα.
 
Η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει προσηλωμένη στις μεθόδους διευθέτησης, που έχουν υιοθετηθεί σε αυτά τα ψηφίσματα και είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη συνδρομή για την υλοποίηση τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ταχύτατη επανέναρξη των συνομιλιών για την οριστική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα επέτρεπε να διαμορφωθεί μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα, που θα μπορούσε να συμβάλει στην εξεύρεση συμβιβασμού, μεταξύ άλλων και για το ζήτημα των Βαρωσίων.   
 
Σύνταξη: Βαρβάρα Κοντού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:24

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.