facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

%AM, %05 %268 %2020 %08:%Οκτ

KE: Θετικότατη εξέλιξη η αποχώρηση του Γιαβούζ από το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
KE: Θετικότατη εξέλιξη η αποχώρηση του Γιαβούζ από το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ

Θετικότατη εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, την αποχώρηση του τουρκικού γεωτρύπανου γιαβούζ, από το θαλάσσιο τεμάχιο έξι της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής δημοκρατίας.

Μιλώντας στο τρίτο, ο κύρος Κούσιος εξέφρασε την πεποίθηση πως η εξέλιξη αυτή δημιουργεί καλύτερο κλίμα για τις συνομιλίες που επίκεινται μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.
Εξήρε τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως προσέφεραν στη δημιουργία εποικοδομητικού κλίματος.
Επανέλαβε πως αμετάκλητος στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η επίλυση του Κυπριακού και τόνισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον της κυπριακής δημοκρατίας. Η ουσία, υπέδειξε, είναι να δημιουργηθεί εκείνο το κλίμα που μπορεί να συνεισφέρει στη συνέχιση των συνομιλιών.

Σύνταξη: Ιωάννα Νικολάου

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %05 %273 %2020 %08:%Οκτ
Tweet
Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
επιστροφή στην κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Αναχωρεί για Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ
    Αναχωρεί για Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

    Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου αύριο, Δευτέρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την Τρίτη συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις οποίες θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Συντάχθηκε στις %AM, %24 %380 %2021 %10:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Tηλεδιάσκεψη για το χαλούμι και τα εμβόλια είχε ο Τατάρ με αξιωματούχο της Κομισιόν
    Tηλεδιάσκεψη για το χαλούμι και τα εμβόλια είχε ο Τατάρ με αξιωματούχο της Κομισιόν

    Ο τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε τηλεδιάσκεψη με τον Mario Nava, Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ομάδα εμπειρογνωμόνων του, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του χαλουμιού και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %596 %2021 %15:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Υπ. Υγείας: Βασική παράμετρος τα αυξημένα τεστ για το πλάνο αποκλιμάκωσης των μέτρων
    Υπ. Υγείας: Βασική παράμετρος τα αυξημένα τεστ για το πλάνο αποκλιμάκωσης των μέτρων

    Στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, που προκύπτουν από τα μαζικά rapid test, τα οποία διενεργούνται στον γενικό πληθυσμό, αλλά και ειδικά σε ομάδες πληθυσμού ή/και επαγγελματικούς κλάδους, ώστε να καταρτιστεί πλάνο για σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών, εστιάζει η Κυβέρνηση, ενόψει της λήξης των περιοριστικών μέτρων στις 31 Ιανουαρίου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %508 %2021 %13:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας», διευκρινίζει ο Σ. Χάσικος
    «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας», διευκρινίζει ο Σ. Χάσικος

    Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διευκρινίζει ότι κατά την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκε στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με υποθέσεις έκδοσης κυπριακών διαβατηρίων.

    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %506 %2021 %13:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στην ατζέντα της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ το Κυπριακό λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
    Στην ατζέντα της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ το Κυπριακό λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

    Το Κυπριακό και η επερχόμενη άτυπη πενταμερής διάσκεψη υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ θα βρίσκονται στην ατζέντα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που θα συνέλθει σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ, Νίκου Τορναρίτη.
     
    Η περίληψη του Κυπριακού στην ατζέντα της Επιτροπής Υπουργών, θα παρέχει τη δυνατότητα της επιτόπου τακτικής ενημέρωσης και αξιολόγησης της κατάστασης μεταξύ των αντιπροσωπειών των κρατών μελών, ανέφερε στην απάντησή ο Γερμανός ΥΠΕΞ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη της Γερμανικής Προεδρίας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και την ελπίδα για τη θετική έκβασή τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η ερώτηση του κ. Τορναρίτη τον Μάας, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ το τρέχον εξάμηνο έγινε ενόψει της έναρξης των εργασιών του Πρώτου μέρους της Συνόδου της ΚΣΣΕ.
     
    Η ερώτηση του κ. Τορναρίτη αφορούσε στη δυνατότητα της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης να στηρίξει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, τον προσεχή Φεβρουάριο.
     
    Ζήτησε ειδικότερα από τον Γερμανό αξιωματούχο να συνδράμει στην ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του συμφωνημένου πλαισίου λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Πηγή: ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %22 %744 %2021 %18:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα θα έχει τη Δευτέρα ο ΠτΔ
    Σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα θα έχει τη Δευτέρα ο ΠτΔ

    Σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα προεδρεύσει τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
     
    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα επιδημιολογικής εικόνας.
     
    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τις εισηγήσεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, θα καταγραφούν στα πρακτικά, και ακολούθως το Υπουργικό θα αποφασίσει για τυχόν τροποποιήσεις των υφιστάμενων μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

    Πηγή: ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %22 %587 %2021 %15:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο, ανέλαβε την ευθύνη η Γιολίτη
    Δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο, ανέλαβε την ευθύνη η Γιολίτη

    Αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, πριν μπει στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, όπου το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα.

    Συντάχθηκε στις %AM, %22 %434 %2021 %11:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αποσύρεται το Νομοσχέδιο για τα Δικαστήρια, στη Βουλή η Υπουργός Δικαιοσύνης
    Αποσύρεται το Νομοσχέδιο για τα Δικαστήρια, στη Βουλή η Υπουργός Δικαιοσύνης

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης απέσυρε σήμερα το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.

    Συντάχθηκε στις %AM, %22 %425 %2021 %11:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠτΔ: Πλέον η κυβέρνηση μπορεί να επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων
    ΠτΔ: Πλέον η κυβέρνηση μπορεί να επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων

    Με την ψήφιση του Προϋπολογισμού, δύναται πλέον η κυβέρνηση συντεταγμένα, να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχονται και να επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Συντάχθηκε στις %AM, %22 %252 %2021 %07:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επικέντρωση στην επίλυση των προβλημάτων με την ψήφιση του προϋπολογισμού, λέει ο Πρόεδρος
    Επικέντρωση στην επίλυση των προβλημάτων με την ψήφιση του προϋπολογισμού, λέει ο Πρόεδρος

    Ένδειξη πολιτικής ωριμότητας και πατριωτικής συμπεριφοράς αποτελεί η δημιουργική στάση των κομμάτων έναντι του προϋπολογισμού, παρά τις οποιεσδήποτε πολιτικές διαφορές, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι με την ψήφιση του προϋπολογισμού μπορούμε πλέον συντεταγμένα να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας.

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΔΗΣΥ, το Κ. Σ. ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, τη Συμμαχία Πολιτών και το ΕΛΑΜ που συνέβαλαν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που εγκρίθηκε και απέτρεψαν με τη θετική ψήφο τους μία νέα κρίση στη χώρα», αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση.

    Θεωρώ, προσθέτει, «πως η δημιουργική  στάση τους– παρά τις οποιεσδήποτε πολιτικές μας διαφορές- συνιστά συμβολή προόδου και αποτελεί για τους ιδίους ένδειξη πολιτικής ωριμότητας και πατριωτικής συμπεριφοράς».

    «Με την ψήφιση του προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή μπορούμε πλέον συντεταγμένα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται, να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που  αντιμετωπίζει η χώρα, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για ανάπτυξη και ευημερία», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Μπορούμε πλέον να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τα νοσηλευτήρια μας, να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, να στεκόμαστε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας», καταλήγει.

    Πηγή: ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %21 %805 %2021 %20:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας
    Συντάχθηκε στις %AM, %24 %396 %2021 %10:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Το Ocean Viking διέσωσε 374 ανθρώπους σε 48 ώρες στη Μεσόγειο
    Συντάχθηκε στις %AM, %24 %392 %2021 %10:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Στους 60 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται την Κυριακή στο ΓΝ Αμμοχώστου
    Συντάχθηκε στις %AM, %24 %390 %2021 %10:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Οι Πορτογάλοι εκλέγουν Πρόεδρο εν μέσω αυστηρού λοκντάουν
    Συντάχθηκε στις %AM, %24 %386 %2021 %10:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Αναχωρεί για Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ
    Συντάχθηκε στις %AM, %24 %380 %2021 %10:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ανακοινώθηκαν τα σημεία για rapid tests την Κυριακή
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %752 %2021 %19:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ελλάδα: 24 νέοι θάνατοι, 605 κρούσματα κορωνοϊού και 292 διασωληνωμένοι
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %747 %2021 %18:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Διπλασιασμό του χρόνου μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης εμβολίου κατά COVID-19 συνιστά η Γαλλική Εθνική Αρχή Υγείας
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %678 %2021 %17:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Σκλήρυνση του lockdown στο Όσλο για καταπολέμηση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %639 %2021 %16:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Πέθανε ο Λάρι Κίνγκ
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %614 %2021 %15:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Κυβέρνηση να ανοίξει τα θέατρα λέει ο Δήμαρχος Λεμεσού
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %598 %2021 %15:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Tηλεδιάσκεψη για το χαλούμι και τα εμβόλια είχε ο Τατάρ με αξιωματούχο της Κομισιόν
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %596 %2021 %15:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στη Μόσχα υπέρ της αποφυλάκισης Ναβάλνι - Συλλήψεις
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %587 %2021 %15:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαχείρισης αναφορών COVID19
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %538 %2021 %13:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Τσαβούσογλου: Νέες κυρώσεις θα καταστρέψουν το διάλογο
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %535 %2021 %13:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ψηφιακή εφαρμογή Recycling CY από το Δήμο Πάφου
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %511 %2021 %13:%Ιαν σε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Υπ. Υγείας: Βασική παράμετρος τα αυξημένα τεστ για το πλάνο αποκλιμάκωσης των μέτρων
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %508 %2021 %13:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας», διευκρινίζει ο Σ. Χάσικος
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %506 %2021 %13:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Έντονη ανησυχία στην ΕΕ για την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του Covid
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %476 %2021 %12:%Ιαν σε ΥΓΕΙΑ
  • O Πούτιν εισηγείται κατάργηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δημοσίων λειτουργών
    Συντάχθηκε στις %PM, %23 %474 %2021 %12:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

Εξάσκηση δικαιώματος προστασίας δεδομένων φυσικών προσώπων

Exercising a right related to the protection of data of natural persons

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon