ΠτΔ:Έχουμε τη βουλήση να εμπλακούμε σε διάλογο στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά  έχει τόσο τη βούληση όσο και την αποφασιστικότητα   να εμπλακεί άμεσα  σε μιά διαδικασία διαλόγου έδωσε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας  στην έναρξη επίσημου δείπνου που παρέθεσε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κύριος Αναστασιάδης  τόνισε  ότι μακριά  από κάθε έκνομη ενέργεια ή απειλή, είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε ένα  δομημένο διάλογο στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και τού ευρωπαϊκού κεκτημένου.Αναφέρθηκε  σε μία λύση δίκαιη και λειτουργική, πού θα τερματίζει την κατοχή   και σε ένα κράτος χωρίς ξένα στρατεύματα ή αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων χωρών .Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε  ότι η λύση θα πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα  δικαιώματα όλων των κυπρίων, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, σημείωσε στην προσφώνησή  του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος  ευχαρίστησε την κα Σακελλαροπούλου και την Ελλάδα γιά την στήρηξη πρός την Κύπρο.

Η εμπρηστική ρητορική της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ανέφερε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αντιφώνησή της.
Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, υπογράμμισε, έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Αναγκαίες προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, τόνισε, είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, με αποφυγή νέων τουρκικών παραβιάσεων της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και η προσήλωση όλων στον συμφωνημένο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Η κατάργηση του πλήρως αναχρονιστικού συστήματος Εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων και η απομάκρυνση του κατοχικού στρατού, υπογράμμισε, είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την επίλυση.

 

Σύνταξη: Πάρης Ποταμίτης/Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.