Στην Κύπρο η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η επίσκεψή της υπογραμμίζει την ενότητα Ελλάδας και Κύπρου και την επιτακτική ανάγκη συντονισμού των δύο χωρών για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους ως κρατών-μελών της ΕΕ. Επεσήμανε ότι με την κυπριακή πολιτική ηγεσία βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, ώστε να επιτύχουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στο νησί και να επιλυθεί συνολικά το Κυπριακό, στη μόνη δυνατή και δεσμευτική για όλους βάση: αυτή των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, κατά το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν στρέφονται μόνον κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής ευρύτερα.

Στις 10.35 θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής της από Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 11.10 αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθήσουν σε διευρυμένες συνομιλίες.

Στο πλαίσιο τελετής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να παρασημοφορήσει την κ. Σακελλαροπούλου στις 12.00 με το Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄.

Στις 12.10 Πρόεδρος Αναστασίας και Πρόεδρος Σακελλαροπούλου θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Για τις 12.30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ στην Αρχιεπισκοπή, ενώ στις 13.10 ο Αρχιεπίσκοπος θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της.

Στις 15.20 η κ. Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής στο Γραφείου του Προέδρου της Βουλή, ενώ στις 16.00 η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Βουλής.

Στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, καθώς και συναντήσεις με συλλόγους.

Η πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο προς τιμή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.