Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης θέματος στρατεύσιμων 2020 ΕΣΣΟ βλέπει η Πλατφόρμα

Για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος των στρατεύσιμων της 2020 ΕΣΣΟ κάνει λόγο η Πλατφόρμα Στρατεύσιμων Φοιτητών 2020 ΕΣΣΟ.

Σε ανακοίνωσή της η Πλατφόρμα αναφέρει πως δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία γονέων και άρχισε δράση στις 3 Ιουλίου, 2020, με μοναδικό στόχο την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το σύνολο των Στρατεύσιμων Φοιτητών, οι οποίοι επηρεάζονται από την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, με ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2021/22.

Η Πλατφόρμα αναφέρεται εκτενώς στις ενέργειες στις οποίες προέβη, σημειώνοντας πως "είναι σαφές ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν λύνει το πρόβλημα για το σύνολο των στρατεύσιμων της 2020 ΕΣΣΟ που επηρεάζονται". Ζητά δε από την Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, όπως καταθέσουν εποικοδομητικές προτάσεις που να επιλύουν το πρόβλημα και για τα παιδιά που δεν μπορούν να επωφεληθούν από την προσωρινή απόλυση.

Σημειώνει πως "η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και έχει καταλήξει να είναι  `δώρον - άδωρον` για πολλά παιδιά" και πως "επιπρόσθετα δημιουργείται ανισότητα μεταξύ των επηρεαζόμενων στρατεύσιμων της 2020 ΕΣΣΟ".

"Η προσπάθεια παραπληροφόρησης, η εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης είναι εγκληματική από όσους το πράττουν, ενώ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στοχοποιούν παιδιά που σήμερα υπηρετούν την πατρίδα τους και βρίσκονται στα στρατόπεδά τους", σημειώνει η Πλατφόρμα.

Προσθέτει πως "η αδιαφορία που επιδείχθηκε από όλους στα αρχικά στάδια δραστηριοποίησης της Πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων και κομμάτων, αλλά και οι αντιδράσεις στη συνέχεια, αποδεικνύουν ότι αντί τα παιδιά να είναι προτεραιότητα, τοποθετούνται στο επίκεντρο πολιτικών σκοπιμοτήτων".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:50

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.