Αντιπαράθεση ΓΓ ΑΚΕΛ - ΚΕ για το θέμα της παραχώρησης υπηκοοτήτων

Αντιπαραθέσεις σε ψηλούς τόνους προκάλεσε η απόρρητη επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με την παραχώρηση υπηκοοτήτων επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

Για απαράδεκτες και ανήθικες πρακτικές κατηγορησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Γενικός Γραμματεάς του Ακελ.
Μιλώντας στο τρίτο, ο Αντρος Κυπριανού, αποκάλυψε κατ´ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από τα δημοσιεύματα του Αλ Τζαζίρα.
Υποστήριξε ότι στις συναντήσεις, ο Πρόεδρος ανέμιζε κατα την έκφραση του έγγραφα, και απειλώντας τον με αποκαλύψεις προσπάθησε να αποσπάσει τη σιωπή του.
Ο Κύριος Κυπριανού, δήλωσε ότι τα πιο τρανταχτά ονόματα που έλαβαν υπηκοότητα και έχουν απασχολήσει την ανθρωπότητα αφού έχουν εις βάρος του κατηγορίες, ήταν πελάτες του γραφείου του Νικου Αναστασιάδη.
Καλεσε την κυβέρνηση, αν έχει τα κότσια να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή.
Κατηγόρησε παράλληλα τους κυβερνώντες ότι με ανηθικο τρόπο προσπαθούν να πλήξουν την μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τοπν εαυτο του.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τους ισχυρισμούς του Γενικού Γραμματέα του Ακελ απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μιλώντας στο τρίτο, ο Κυριάκος Κούσιος, είπε, ότι ο Πρόεδρος ούτε εκβίασε ούτε απείλησε.
Το μήνυμα, που ήθελε να στείλει, τόνισε, είναι πως πρέπει να σταματήσει ο πυροβολισμός ενός προγράμματος που πρόσφερε στην οικονομία και έδωσε τη δυνατότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας.
Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει την επιστολή στη δημοσιοτητα, ενόψει του διορισμού επιτροπής από το Γενικό Εισαγγελέα, η οποία θα διευρευνήσει το σύνολο των πολιτογραφήσεων.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, είπε, αναγνώρισε ότι υπήρχαν αδυναμίες και αστοχίες στο προγραμμα, γι αυτό και προχώρησε σε βελτιώσεις.

 

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.