Τον χαρακτηρισμό της Αν. Μεσογείο ως περιοχής ναυτικού ενδιαφέροντος ζήτησε ο ΥΠΑΜ

Τον χαρακτηρισμό της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχής ναυτικού ενδιαφέροντος για συντονισμένη και συνεχή ναυτική παρουσία των κρατών - μελών της ΕΕ στην περιοχή, ζήτησε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης κατά τις εργασίες του Συμβουλίου των ΥΠΑΜ της ΕΕ, που ολοκληρώθηκαν αργά χθες βράδυ στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, ο κ. Πετρίδης ανέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιτάσσει την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ και τον χαρακτηρισμό της ως περιοχής ναυτικού ενδιαφέροντος για συντονισμένη και συνεχή ναυτική παρουσία των κρατών - μελών στην περιοχή

«Η συνεργασία με εταίρους της Ένωσης δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος των συμφερόντων της ΕΕ και των κρατών μελών της», ανέφερε στην παρέμβασή του ο κ. Πετρίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καυτηριάζοντας τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα υπέδειξε την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της συνεργασίας της ΕΕ με χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει άριστες σχέσεις και εκτεταμένη συνεργασία.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την εξελισσόμενη διαδικασία της Στρατηγικής Πυξίδας και τόνισε της ανάγκη συμπερίληψης σε αυτήν της Ρήτρας Αμοιβαίας Συνδρομής της Συνθήκης της ΕΕ.

Εξάλλου, στο περιθώριο της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Γερμανίδα ομόλογό του Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, όπου συμφωνήθηκε η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε επίσης με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Λορένζο Γκερίνι, όπου συζητήθηκε η πρόοδος της τετραμερούς πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας Γαλλίας και Ιταλίας για ενίσχυση της κοινής ναυτικής και αεροπορικής παρουσίας, στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Σημειώνεται ότι η εναρκτήρια δραστηριότητα, με την ονομασία «ΕΥΝΟΜΙΑ», στην οποία συμμετέχουν Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα από τις 4 χώρες, σηματοδοτεί και την έναρξη της Πρωτοβουλίας και υλοποιείται στο θαλάσσιο χώρο Νοτίως της Κύπρου, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020, συμπεριλαμβάνοντας μεγάλο φάσμα αντικείμενων ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων αλλά και αντικείμενα Έρευνας και Διάσωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:12

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.