Έτοιμη η Κύπρος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος, λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Η Κύπρος είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία επισκέφθηκε σήμερα την κατοικία της Πρέσβειρας του Λιβάνου Claude El Hajal, στη Λευκωσία, όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της και υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η πρεσβεία του Λιβάνου μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό, και τη μεγάλη καταστροφή, τους θανάτους και τους τραυματισμούς που αυτές προκάλεσαν στη γειτονική χώρα.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι εξέφρασε και προσωπικά τα συλλυπητήρια της στην πρέσβειρα του Λιβάνου για την καταστροφή που υπέστη η χώρα της.

"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου. Ήδη η Αστυνομία και η ΕΜΑΚ έχουν στείλει από τις πρώτες κιόλας ώρες τη βοήθειά τους στον Λίβανο και είπα στην Πρέσβειρα ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος από εμάς", σημείωσε.
 
Η κ. Γιολίτη έγραψε στην αγγλική γλώσσα στο βιβλίο συλλυπητηρίων:

"Επιθυμώ να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου για την καταστροφή που τους έχει πλήξει.
 
Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό τους σε αυτή τη δοκιμασία  και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους φίλους και τους γείτονές μας να επανέλθουν στην κανονικότητα, μετά από αυτή την τραγωδία.
 
Με όλες τις ευχές και τις προσευχές μου,
 
Έμιλυ Γιολίτη
 
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης".

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,  ο Προεδρεύων του σώματος Αδάμος Αδάμου υπέγραψε επίσης σήμερα στην κατοικία της Πρέσβειρα του Λιβάνου το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Στο μήνυμα διαβιβάζονται εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του σώματος ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον λαό και την ηγεσία του Λιβάνου και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών που υπέστη η πόλη.

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για το Λίβανο, αναφέρεται στο μήνυμα, η Κύπρος και ο λαός της στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό της γειτονικής χώρας, με την οποία η εγγύτητα εκτείνεται πολύ πέραν της γεωγραφικής, αναφέρεται. Τονίζεται δε η ετοιμότητα της Κύπρου να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στο φίλο λαό του Λιβάνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.