Υπ. Παιδείας: Να απομακρυνθεί η πηγή ρύπανσης κοντά σε σχολείο στο Δάλι

Για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τη λειτουργία μονάδων παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου βρίσκεται και το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, ενημερώθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, τόσο από τον Σύνδεσμο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου όσο και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας.
 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου «επισήμανε ότι το ΥΠΠΑΝ είναι ενήμερο για το πρόβλημα που υπάρχει, από προηγούμενες επαφές με τον Σύνδεσμο Γονέων και ότι ο ίδιος ο Υπουργός ενημερώθηκε και πρόσφατα από τη Διυπουργική Επιτροπή που δραστηριοποιείται για την επίλυση του προβλήματος, με τη μεταφορά των βιομηχανικών μονάδων σε άλλη περιοχή».
 
Υπογραμμίζοντας ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν, «αναφέρθηκε σε μια αναπόφευκτη καθυστέρηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά διαβεβαίωσε ότι είναι και θέση του ΥΠΠΑΝ ότι είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια της υγείας, τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, να απομακρυνθεί η πηγή ρύπανσης».
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι «το ΥΠΠΑΝ επιδεικνύει πλήρη κατανόηση και συμμερίζεται το αίτημα των γονέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης και ότι ο ίδιος προσωπικά θεωρεί αναγκαίο, μέχρι την επαναλειτουργία του σχολείου τον Σεπτέμβριο, να έχει δοθεί λύση στο θέμα».
 
Διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα συνεννοηθεί εκ νέου με τους συναδέλφους του, μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής «και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη βάση του ότι πέραν του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος για την υγειονομική ασφάλεια, υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την υγεία των παιδιών».
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠΑΝ, Ηλίας Μαρκάτζιης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σοφία Ιωάννου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.