ΥΠΑΜ:Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση εντός της ΑΟΖ της Κύπρου

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική και επιθετική της στάση εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας πως σ’ αυτό το ασταθές περιβάλλον η Εθνική Φρουρά συνεχίζει την αποστολή της, υπερασπιζόμενη τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, τα ιδανικά και τις αξίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του έθνους.

Σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης και απονομής ξιφών των αποφοίτων των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι νέοι απόφοιτοι ανταποκρίθηκαν «στο έπακρο στις υψηλές απαιτήσεις των Σχολών» τους και φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών των εκπαιδευτών τους, της οικογένειας και κυρίως των στόχων που οι ίδιοι έθεσαν για τον εαυτό τους.

Πρόσθεσε ότι το ξίφος που παραλαμβάνουν σήμερα αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που κατέβαλαν και επιβεβαιώνει την ικανότητα τους να ανταποκριθούν πλήρως, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα τους ως μέλη πλέον της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ο όρκος που έδωσαν αποφοιτώντας από τις Σχολές τους «υποδεικνύει την πίστη και αφοσίωση» με τις οποίες καλούνται να υπηρετήσουν «στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, ιδιαίτερα σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο την κοινή προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και υπονομεύοντας την ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια των κρατών της περιοχής».

Πρόσθεσε επίσης ότι «σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, η Εθνική Φρουρά συνεχίζει την αποστολή της, προσηλωμένη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, στα ιδανικά και τις αξίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του έθνους».

Απευθυνόμενους στους νέους αποφοίτους, είπε πως καλούνται να συνδράμουν «σ’ αυτή την ύψιστη αποστολή αλλά και στον στόχο της επαύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ενίσχυσης της μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς», αφού όπως εξήγησε είναι αυτούς που εμπιστεύεται η Πολιτεία αλλά και ο κάθε γονιός ώστε να ηγηθούν, να εκπαιδεύσουν και να ενισχύσουν το ηθικό των υφισταμένων τους, ώστε να τους παραδώσουν υγιείς, ώριμους και ευσυνείδητους πολίτες στην κοινωνία.

Την ίδια όμως στιγμή, συνέχισε οφείλουν να έχουν «πλήρη συναίσθηση του υψηλού βαθμού ευθύνης αυτής της επιλογής» τους και να την τιμούν με τις πράξεις τους «έχοντας κατά νου την ιδιαίτερη συμβολική και ιστορική αξία του ξίφους που λαμβάνουν σήμερα, ως διαχρονικού συμβόλου τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας για όλους τους Αξιωματικούς».

Ο Υπουργός Αμυνας κάλεσε τους νέους αξιωματικούς να εργαστούν σκληρά και να καταθέσουν το νεανικό τους ενθουσιασμό, να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και τον πρέποντα επαγγελματισμό, να εφαρμόσουν τους κανόνες της στρατιωτικής πειθαρχίας στη διοίκηση του προσωπικού τους, αντιμετωπίζοντάς το όμως με κατανόηση και ανθρωπιά.

Τους κάλεσε επίσης να το διδάξουν με το παράδειγμά τους και να το εμπνεύσουν με τη συμπεριφορά τους και να μεταδώσουν «στα στελέχη και στους οπλίτες τα ευγενή ιδανικά της φιλοπατρίας και της προσήλωσης στο καθήκον».

Ο Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε επίσης στην ομιλία του ότι «η πολιτεία και η Εθνική Φρουρά» βασίζονται στους νέους αξιωματικούς ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα φανούν «αντάξιοι της αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας, εργαζόμενοι για το καλό της μαρτυρικής πατρίδας μας και των Ενόπλων Δυνάμεών της».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.