Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %23 %591 %2019 %16:%Οκτ

Συνάντηση για το Διεθνές Έτος Φυτοϋγείας 2020

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ανάληψη από πλευράς Κύπρου υπουργικής συνάντησης για ανάδειξη του Διεθνούς Έτους Φυτοϋγείας 2020, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της υγείας των φυτών, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ευαισθητοποίηση του κοινού στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η συνάντηση αφορά τις χώρες που ανήκουν στο πρόγραμμα "Euro-Mediterranean Partnership", στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2020 ως Διεθνούς Έτους Υγείας των Φυτών, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και τη Γραμματεία της Διεθνούς Σύμβασης Φυτοπροστασίας.

Στο πρόγραμμα αυτό είναι οι Αλγερία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Συρία, Τυνησία και Τουρκία.

«Με σημερινή έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Κύπρος θα αναλάβει, ως κράτος μέλος του Οργανισμού, τη διοργάνωση της εν λόγω Υπουργικής Συνάντησης, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της υγείας των φυτών, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ευαισθητοποίηση του κοινού στον τομέα αυτό», αναφέρεται.

Η εν λόγω Υπουργική Συνάντηση στοχεύει, παράλληλα, στον προγραμματισμό και υλοποίηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δράσεων μεταξύ των αρμόδιων αρχών φυτοπροστασίας των χωρών που θα συμμετέχουν σε αυτή, για ανάδειξη της σημασίας της υγείας των φυτών και φυτικών προϊόντων στο έδαφός τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ