Βυθιζόμενοι κάδοι σε παραλιακές περιοχές της Λάρνακας

Βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετούνται σε παραλιακές περιοχές της Λάρνακας μεταξύ των οποίων οι Φοινικούδες και Μακένζυ.


 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος Μείωσης Δημοτικών στερεών απόβλητων παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων, το οποίο υλοποιείται  από το Τμήμα Περιβάλλοντος (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) και το Δήμο Λάρνακας, ξεκίνησαν  πρόσφατα οι εργασίες για την κατασκευή και εγκατάσταση των υπογείων κάδων ανακύκλωσης».
 
Προστίθεται ότι «οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε 16 σημεία (σύνολο 64 κάδοι) της παραλιακής περιοχής Λάρνακας, δηλαδή στις περιοχές Μακένζυ, Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και Φοινικούδων. Στην παρούσα φάση εκτελούνται εργασίες στην ακτή Μακένζι και γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλείται σοβαρής μορφής οχληρία λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των επισκεπτών και των διερχόμενων οχημάτων στην περιοχή».
 
 Με την εγκατάσταση των κάδων «θα επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα της οπτικής ρύπανσης των υφισταμένων πράσινων κάδων καθώς επίσης και το πρόβλημα της δυσοσμίας, ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, θα αυξηθεί η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται από παραλιακά κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία μέσω της διαλογής των στερεών απορριμμάτων στην πηγή».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σημειώνει πως ο Δήμος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και συμμετέχει σε αρκετά προγράμματα ανακύκλωσης, σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών».


Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:37

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.