Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %21 %567 %2019 %15:%Μαϊ

100 δενδρύλλια για τα 100χρονα της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκατό δενδρύλλια φυτεύτηκαν στον Λυθροδόντα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια ζωής και προσφοράς του σωματείου ΕΛΗΑ (1919-2019).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, την περασμένη Κυριακή, με την συμμετοχή μελών και φίλων του σωματείου φυτεύτηκαν εκατό δενδρύλλια, κυρίως πεύκα, σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό, στο δρόμο που συνδέει το Λυθροδόντα με τα Λεύκαρα.

Η δενδροφύτευση της Κυριακής έρχεται ως συνέχεια της φύτευσης από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή ενός αιωνόβιου ελαιόδεντρου στην είσοδο του κτηρίου του σωματείου. Με δική του πρωτοβουλία, τα δενδρύλλια προσφέρθηκαν από το Τμήμα Δασών, στελέχη του οποίου παρέστησαν στην εκδήλωση και βοήθησαν στη φύτευση των δέντρων.

Βαθιά συμβολική πράξη χαρακτήρισε τη δενδροφύτευση ο Χάρης Συμεωνίδης, σε σύντομη ομιλία του εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής.
Η ΕΛΗΑ ιδρύθηκε το 1919 με την επωνυμία «Αναγνωστήριον η Μεγάλη Ελλάς» και κλείσθηκε από τη βρετανική αποικιοκρατική διοίκηση το 1931 λόγω της εθνικής της δράσης. Επαναλειτούργησε το 1938 ως «Γεωργικός Σύλλογος ΕΛΗΑ Λυθροδόντα» και μετεξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα του σωματείου προγραμματίσθηκαν πολλές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν αρχές Οκτωβρίου με συγκέντρωση στη γνωστή πλατεία του Λυθροδόντα, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα των 100 χρόνων σε μια επιμελημένη έκδοση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %21 %570 %2019 %15:%Μαϊ