Υπουργός Γεωργίας: Στόχος η πύκνωση του δικτύου των Πράσινων Σημείων

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη περίοδο να προχωρήσει σε μια ουσιαστική πύκνωση του δικτύου των Πράσινων Σημείων εξετάζοντας τις ανάγκες σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου μαζί με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Καδής είπε ότι το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι ένας χώρος ο οποίος θα έλεγα ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις νέες πολιτικές της Κυβέρνησης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει αξία ουσιαστικά στα απόβλητα και δεν τα θεωρεί ότι είναι υλικά που απλά πετάγονται, είναι υλικά που μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κάτι άλλο.

Ο Υπουργός είπε ακόμη ότι το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι το 23ο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στην Κύπρο και αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Υπουργείου με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν, όπως είπε, ουσιαστικά και την ευθύνη της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι σε αυτή την εποχή της κυκλικής οικονομίας τα Πράσινα Σημεία είναι άκρως απαραίτητα, για αυτό και εδώ και μερικές βδομάδες έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, προσθέτοντας ότι στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούν οκτώ Πράσινα Σημεία με αυτό εδώ του Στροβόλου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μείζονος Λευκωσίας.

Επίσης, εξέφρασε την ανάγκη μέσα στους επόμενους μήνες να προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο το σχεδιασμό και άλλων Πράσινων Σημείων για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης μας.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο υπογράμμισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, είναι ότι βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας και βλέπουμε ότι οι δημότες μας έρχονται ολοένα και περισσότεροι εδώ να φέρουν τα οικιακά τους απόβλητα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.