Λονδίνο: Διαδηλωτές για το περιβάλλον απέκλεισαν 5 γέφυρες

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 70 άτομα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για το περιβάλλον, αφού οι διαδηλωτές απέκλεισαν πέντε γέφυρες στον Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο.

Οι οργανωτές των εκδηλώσεων του 'Extinction Rebellion' δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να πιέσουν την βρετανική κυβέρνηση να ενισχύσει την δράση της για να επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και τον εκμηδενισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2025.

Οι διαδηλώσεις επικεντρώθηκαν επί πολλές ώρες στην Γέφυρα του Γουεστμίνστερ, κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά η κυκλοφορία διακόπηκε και σε άλλες τέσσερις γέφυρες του κεντρικού Λονδίνου.

«Είναι μία πράξη πολιτικής ανυπακοής. Είναι η αρχή μίας διεθνούς εξέγερσης ως έκφραση διαμαρτυρίας για την αδράνεια μπροστά στην οικολογική κρίση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους οργανωτές, ο Γκέιλ Μπράντμπρουκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλλήψεις αφορούν ενέργειες για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις σημερινές εκδηλώσεις.

Η Βρετανία έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά περισσότερο από 40% ανάμεσα στο 1990 και το 2016 και η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για συνολική μείωση κατά 80% μέχρι το 2050. Η καμπάνια Extinction Rebellion ζητεί τον εκμηδενισμό των εκπομπών μέχρι το 2050.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:33

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.