Φόβος ότι ο πλανήτης διέρχεται το θερμότερο καλοκαίρι της χιλιετίας

Φόβους ότι ο πλανήτης, ειδικότερα η Γηραιά Ήπειρος, διέρχεται το θερμότερο καλοκαίρι της χιλιετίας, εκφράζουν ειδικοί.


Σε εκτενή ανάλυση για τα καιρικά φαινόμενα, η ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε" αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο στενάζει κάτω από το σφοδρό κύμα καύσωνα, με την επισήμανση ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Προβλέψεων, ο φετινός Ιούνιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος, από την έναρξη της μέτρησης της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, αυτή η θερμή φάση θα μπορούσε να επανέλθει εντός του 2019, με ακόμα πιο αφόρητες συνθήκες ζέστης.  
Καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης δήλωσε ότι η μέση θερμοκρασία από τον Ατλαντικό έως την ανατολική Ευρώπη και από τη βόρεια Γερμανία έως τη βόρεια Ιταλία, κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο του εικοστού αιώνα, αγγίζοντας τους 40 βαθμούς Κελσίου και προκαλώντας τεράστια ξηρασία.  
Στο δημοσίευμα, η εφημερίδα τονίζει ότι η κατάσταση φαίνεται να σοβαρεύει, αφού με βάση τις προβλέψεις για τον Αύγουστο, δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στον καιρό, με την Ευρώπη να συνεχίζει να βράζει από τη ζέστη, χωρίς προοπτική βροχόπτωσης στον ορίζοντα.

Πηγή: rik ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:30

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.