Διαγωνισμός για καταπολέμηση πλαστικών αποβλήτων

Η ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α) προκηρύσσει διαγωνισμό που απευθύνεται στις παράκτιες επιχειρήσεις εστίασης και ποτού. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στοχεύει στην ανάδειξη αειφόρων πρακτικών που ενσωματώνουν οι παράκτιες επιχειρήσεις εστίασης και ποτού στη διαδικασία λειτουργίας τους, και που έχουν περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Καταπολεμώντας τα πλαστικά απόβλητα στην Κύπρο: Το παράδειγμα των Chiringuitos Responsables», που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες/διευθυντές και εργαζόμενους σε παράκτιους χώρους εστίασης και ποτού, με στόχο να λάβουν μέτρα για τη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων, κυρίως αυτών που παραμένουν στην παραλία από τους επισκέπτες. 

Το έργο αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε ως μια από τις πιο καινοτόμες, περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες ευρωπαϊκές δράσεις από τον οργανισμό BeyondPlasticMed (BeMed) που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό.
Σε σχέση με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων η έναρξη του διαγωνισμού ορίζεται στις 6 Μαρτίου 2018 και η λήξη στις 31 Μαρτίου 2018.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη του δικτύου της ΑΚΤΗΣ «Υπεύθυνοι Χώροι Εστίασης και Ποτού». Για πληροφορίες για το δίκτυο και για να γίνουν μέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην ΑΚΤΗ στο 22458485.
Η διαδικασία εγγραφής μέλους είναι απλή, δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος και ούτε υποχρεώσεις. Προϋπόθεση αποτελεί μόνο η γνώση για τις πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν.(http://www.akti.org.cy/wp-content/uploads/2017/07/Decalogo-GR_F.pdf).
Επιπρόσθετα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο υποβολής αίτησης συνοδευόμενο με υποστηρικτικό υλικό που δικαιολογεί / επιβεβαιώνει τις δράσεις τους, και να το παραδώσουν ιδιόχειρα στους εκπροσώπους της ΑΚΤΗΣ ή να το αποστείλουν στη διεύθυνση [email protected].
Η αίτηση διατίθεται και ηλεκτρονικά https://goo.gl/7u3sQ7
Για περισσότερες πληροφορίες (όρους και προϋποθέσεις) για το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα www.akti.org.cy, στη σελίδα στο https://www.facebook.com/akti.cy/,καθώς και στο τηλέφωνο 22458485 (κα Μαρκέλλα Παπανικολάου), καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:58

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.