Καδής: Δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Την εκτίμηση ότι μέχρι το Νοέμβριο θα έχει κλείσει το θέμα των προσφορών για αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου στην κοινότητα Παναγιά, στην Πάφο, και μετατροπή του σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, τονίζοντας ότι στόχος είναι από το Σεπτέμβριο του 2018 να λειτουργούν στο Κέντρο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καδής είπε ότι το κόστος του έργου, το οποίο ξεπερνά τις €400.000, έχει ενταχθεί στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας τόσο για το 2017 όσο και για το 2018 και για την επόμενη περίοδο και σημείωσε ότι ποσό €100.000 βρίσκεται στον προϋπολογισμό του 2017 «και αναμένεται να προχωρήσουμε άμεσα με τις προσφορές».
 
Αυτό το ποσό «θα αναβαθμίσει συνολικά το σχολικό κτίριο της κοινότητας για να το καταστήσει προσιτό για τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», ανέφερε και σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτές είτε θα είναι εκπαιδευτικοί του Υπουργείου Παιδείας είτε, στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετο προσωπικό, να πάμε με αγορά εξειδικευμένου προσωπικού».
 
Ο Υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι μαθητές από όλη την Κύπρο θα επισκέπτονται το Κέντρο και θα εφαρμόζουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, είτε διήμερα είτε τριήμερα, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ για αυτό τον σκοπό θα δημιουργηθούν στην Παναγιά χώροι φιλοξενίας μαθητών.
 
Είπε ακόμη ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Παναγιά «θα ενταχθεί στο δίκτυο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διαθέτει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο θεωρείται ως ένα πρότυπο σχήμα εφαρμογής προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τα οποία δεν περιορίζονται στο να ακουμπήσουν συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά φέρνουν τους μαθητές μας στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν και τις τοπικές κοινωνίες».
 
«Θεωρώ ότι πέρα του ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πεδίο εκπαίδευσης και ενημέρωσης των μαθητών και ευαισθητοποίησης τους στα θέματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα δώσει και μια ένεση τόνωσης της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε.
 
Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας είπε στο ΚΥΠΕ ότι θεωρεί πως θα αναπτυχθεί μια ιδιαίτερα σημαντική σχέση ανάμεσα στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα επισκέπτονται το Κέντρο με την τοπική κοινωνία, τους κατοίκους της Παναγιάς, κάτι το οποίο έγινε σε άλλες περιοχές, όπως είναι για παράδειγμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Πεδουλά το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης κοινότητας αυτής της στιγμής.

 

Πηγή: KΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.