3242 μαθητές παρακολούθησαν προγράμματα του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών

Από το  Σεπτέμβριο του  2016 μέχρι τον  Ιούλιο  του 2017 έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών  3242 μαθητές, από Κύπρο και εξωτερικό,  σύμφωνα με την Κούλλα Μιχαήλ, Ανώτερη Λειτουργό του Κυπριακού Κέντρου  Περιβαλλοντικών Μελετών και του Κυπριακού  Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος- Terra Cypria στην Κρήτου Τέρα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Μιχαήλ ανέφερε πως το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών είναι η εκπαιδευτική δραστηριότητα του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος-Terra Cypria.

Το Ίδρυμα Terra Cypria, όπως επεξήγησε, δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, έρευνας αλλά και πολιτικής, σημειώνοντας πως εκπρόσωπός του παρακολουθεί και τοποθετείται σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής και σε θέματα που αφορούν το  περιβάλλον της Κύπρου από το 1992.

Όλα τα μαθήματα του Κέντρου γίνονται κυρίως έξω στη φύση γιατί για εμάς,- όπως είπε-  “η καλύτερη αίθουσα για να μιλήσεις για τη φύση είναι η ίδια η φύση”.

Το ΚΚΠΜ λειτουργεί από το 1995 και προσφέρει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μαθητές όλων των ηλικιών από νηπιαγωγείο μέχρι πανεπιστήμιο, σε σχολεία από Κύπρο και εξωτερικό (αραβικές χώρες, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία κα), δημόσια και ιδιωτικά, σε ιδρύματα παιδιών με ειδικές ανάγκες, ειδικές ομάδες ενδιαφέροντος κ.α στα ελληνικά και αγγλικά.Τα προγράμματα αφορούν την οικολογία και τη γεωγραφία και ανταποκρίνονται στα αναλυτικά προγράμματα και τους στόχους του κάθε σχολείου, αλλά και στα προγράμματα ευαισθητοποίησης και δημιουργίας  περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων νέων.

Βασικός στόχος μας και του Ιδρύματός μας, συνέχισε η κ. Μιχαήλ, είναι να δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση. «Θεωρούμε τη μάθηση το βασικότερο κομμάτι για να μπορεί να  υπάρξει ελπίδα για τη σωτηρία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Και επειδή τα παιδιά είναι το μέλλον μας εμείς επενδύουμε σε αυτά,» συμπλήρωσε.Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Μιχαήλ ανέφερε πως σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιούνται και μαζί με όλη την ομάδα του Ιδρύματός τους, δουλεύουν πάντα με πάθος και όρεξη για να προστατεύσουν και να αναδείξουν το φυσικό πλούτο του νησιού μας με κάθε τρόπο.

 Πηγή: KΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.