Για προώθηση περιβαλλοντικής συνείδησης βραβεύτηκαν 67 οικολογικά σχολεία

Εξηνταεπτά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο, της προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής) βραβεύτηκαν για τη δράση τους, τα τελευταία τρία χρόνια, στην προάσπιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφορίας και την προώθηση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του θεσμού “Οικολογικά Σχολεία” ενός διεθνούς προγράμματος, το οποίο προσφέρει στους μαθητές/μαθήτριες όλων των βαθμίδων μια νέα εμπειρία και ένα νέο τρόπο μάθησης καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας με παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εθνικός χειριστής του προγράμματος στην Κύπρο, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, είναι η ΜΚΟ CYMEPA και χορηγός η Ελληνική Τράπεζα. Από το 1999 που υιοθετήθηκε ο θεσμός συμμετέχουν παγκύπρια στο δίκτυο 250 σχολεία.

Οι μαθητές των Οικολογικών Σχολείων μελετούν θέματα όπως η ενέργεια, το νερό, τα απορρίμματα, η βιοποικιλότητα και η θάλασσα και αποκτούν εμπειρίες και βιώματα για να έχουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον. Μαζί με τους μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται και οι ενήλικες που συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες των προγραμμάτων των σχολείων.

Στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν πιστοποιητικά και η πράσινη σημαία.

Βραβεία και επαίνους έλαβαν:

-Πρώτο βραβείο: Δημήτρης Γρηγορίου, Σχολές Πασκάλ

-Δεύτερο βραβείο: Κλειώ Λιοτατή-Μαρίνα Παναγιώτου, Λύκειο Μακαρίου Γ` Λάρνακα

-Τρίτο βραβείο: Νικόλας Λοϊζου-Μαρία Στυλιανού, Λύκειο Ακροπόλεως Λευκωσία

- Έπαινοι: Βάσω Πανταζή-Κλειώ Ευριπίδου και Ιουλιέτα Μιχαήλ-Γυμνάσιο και Λύκειο Πολεμίου Κωνσταντία Μιχαήλ-Κατερίνα Πιρμεττή, Κωνσταντία Μαλτά, Λύκειο Σολέας, Μαρία Διαμαντίδου-Τουσιά, Γυμνάσιο Υψωνα

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή τρίλεπτης ταινίας, που ετοίμασαν οι σχολές Πασκάλ για τα οικολογικά σχολεία μέσα από την οποία παρουσιάστηκαν κάποιες από τις δράσεις των μαθητών στο πλαίσιο του θεσμού (ανακύκλωση, συλλογή πωμάτων για τον αντιρευματικό σύνδεσμο, διαλέξεις και επισκέψεις στα περιβαλλοντικά κέντρα, διαγωνισμός φωτογραφίας, δημιουργία ηλιακών οχημάτων , κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κ.λπ.).

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.