Νέα μέτρα αντίδρασης από Σύνδεσμο Γονέων Δημοτικού Ιδαλίου για ρύπανση

Νέα μέτρα αντίδρασης προτίθεται να λάβει ο Σύνδεσμος Γονέων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου λόγω της ρύπανσης του αέρα και των ενδεχόμενων επιπτώσεων στην υγεία των μαθητών και όλων των κατοίκων της περιοχής από την καύση μαζούτ σε δύο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ασφάλτου.

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Γονέων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου αναφέρει ότι το ΔΣ αξιολογώντας την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα και θέλοντας να προστατεύσει την υγεία των παιδιών αποφάσισε ότι σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας του παράνομου εργοστασίου στο Τσέρι δεν επιτευχθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου τότε ως Σύνδεσμος Γονέων καλεί όλους τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με τριήμερη αποχή από τα μαθήματα, στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2020 εις ένδειξη διαμαρτυρίας "για τις απαράδεκτες συνθήκες που εξακολουθούν να βιώνουν καθημερινά τα παιδιά  σε σχέση με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν και τις επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία τους".

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι εάν και εφόσον δεν επιτευχθεί η αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου στο Τσέρι μετά την τριήμερη αποχή από τα μαθήματα στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2020 τότε ο Σύνδεσμος Γονέων θα προχωρήσει σε επ’ αόριστον αποχή από τα μαθήματα από τις 16 Δεκεμβρίου 2020.

"Ζητάμε επιτακτικά όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δράσουν άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών μας" αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι το ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου λειτουργεί παράνομα αφού δεν κατέχει τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας και ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, δυστυχώς δεν κατέστη ακόμα δυνατόν να ανασταλεί η λειτουργία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:28

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.