Διευκρινίσεις από Τμήμα Περιβάλλοντος για εκδηλώσεις πλησίον της Πέτρας του Ρωμιού

Σειρά διευκρινίσεων δίνει το Τμήμα Περιβάλλοντος απαντώντας σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου σχετικά με την οικολογική εκτίμηση για εκδηλώσεις το καλοκαίρι 2021 σε περιοχή πλησίον της Πέτρας του Ρωμιού.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με εκδηλώσεις κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού το Τμήμα Περιβάλλοντος σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «για το εν λόγω θέμα εκπονήθηκε ειδική οικολογική αξιολόγηση (ΕΟΑ) για την υλοποίηση των προτεινόμενων δραστηριοτήτων (συναυλίες) πλησίον της Πέτρας του Ρωμιού, περιοχή η οποία εμπίπτει στο Δίκτυο Natura 2000». 
 
Προσθέτει ότι «οι δραστηριότητες έχουν εγκριθεί με συγκεκριμένους όρους οι οποίοι διασφαλίζουν την προστατευόμενη περιοχή και τα αντικείμενα προστασίας  (είδη πτηνοπανίδας) ενώ οι δραστηριότητες εγκατάστασης ελαφρών υποδομών δεν επηρεάζουν φυσικούς τύπους οικοτόπων».
 
Επίσης, προτάθηκε από την Περιβαλλοντική Αρχή «όπως χωροθετηθούν σε απόσταση από την προστατευόμενη περιοχή, δηλαδή, στο ανατολικότερο άκρο της προτεινόμενης περιοχής".
 
Το Τμήμα Περιβάλλοντος διευκρινίζει, ακόμη, ότι «οι εκδηλώσεις χωροθετούνται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων (βορειοτέρα του παλαιού δρόμου) από την προστατευόμενη περιοχή και από το παράκτιο περιβάλλον».
 
Αναφέρει, περαιτέρω, ότι «δεν αναμένεται οποιαδήποτε επίδραση σε οικότοπους και είδη ενδιαφέροντος της ΕΕ και παράλληλα καθορίστηκαν μέτρα περιορισμού πιθανής οχληρίας των ειδών, κυρίως, από την φωτορύπανση της περιοχής.  
 
Η Περιβαλλοντική Αρχή, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «έλαβε υπόψη της τα επιστημονικά δεδομένα για τα αντικείμενα προστασίας της προστατευόμενης περιοχής  και διαμόρφωσε ανάλογα τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης των εκδηλώσεων στην έκθεσή της».
 
«Οι όροι τις Περιβαλλοντικής Αρχής, ως έχουν διαμορφωθεί, για τις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες διασφαλίζουν τα αντικείμενα προστασίας και την συνεκτικότητα του δικτύου Natura 2000», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:18

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.