Στο τελικό στάδιο η εκπόνηση του τοπικού σχεδίου των κοινοτήτων του Ακάμα

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση του τοπικού σχεδίου των κοινοτήτων του Ακάμα που αναμένεται ότι θα  αναζωογονήσει τις οκτώ κοινότητες της περιοχής.   Οι υπουργοί εσωτερικών και Γεωργίας Νίκος Νουρής και Κώστας Καδής μαζί με την επίτροπο περιβάλλοντος και  λειτουργούς όλων των κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών που εμπλέκονται πραγματοποίησαν  σήμερα ολοήμερη περιοδεία στις κοινότητες του Ακάμα και διαδοχικές συναντήσεις με τα συμβούλια και των οκτώ κοινοτήτων.  

 
Οι δυο υπουργοί κατέγραψαν λεπτομερώς τις απόψεις των κοινοτήτων του Ακάμα με στόχο να  ανατροφοδοτήσουν την διαδικασία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών Νίκο Νουρή αναμένεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2021 θα δημοσιευτεί το τοπικό σχέδιο. Απεκάλυψε ταυτόχρονα ότι από τα 87 αιτήματα που υπέβαλαν οι οκτώ κοινότητες μόλις τα 9 δεν έχουν ικανοποιηθεί από το πολεοδομικό συμβούλιο.
 
Η ανάπτυξη θα είναι όχι μόνο προς όφελος των κοινοτήτων αλλά ολόκληρης της χώρας, υπέδειξε, υπογραμμίζοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του ιδίου του προέδρου της δημοκρατίας που ζητά επιτακτικά να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για το τοπικό σχέδιο κοινοτήτων  όσο και για το εθνικό  δασικό πάρκο του Ακάμα.  
 
Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης δήλωσε ότι ένα τεράστιο επιτελείο τεχνοκρατών από διαφορές κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζεται για την εφαρμογή τόσο του τοπικού σχεδίου όσο και του εθνικού πάρκου.
 
Η πορεία είναι χωρίς επιστροφή, ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι το τοπικό σχέδιο θα δημοσιευθεί την ερχόμενη Άνοιξη ενώ το σχέδιο για το πάρκο του Ακάμα θα λειτουργήσει περί τα τέλη του 2022.  Και στις δυο περιπτώσεις υιοθετήθηκε μια ιδιαίτερα δημοκρατική διαδικασία, συμπλήρωσε, αφού ακούγονται οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες λαμβάνονται υπόψιν.
 
Σε σχέση με τον επικίνδυνο δρόμο Λουτρών της Αφροδίτης- Μπλου Λακουν ο κ.Καδης είπε ότι ο δρόμος έχει βελτιωθεί  σε μεγάλο βαθμό και έγινε σήμανση. Μεγαλύτερες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν στην βάση συγκεκριμένων μελετών, είπε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης ολόκληρου του δικτύου του Ακάμα το πρώτο σημείο που θα τύχει βελτίωσης θα είναι το συγκεκριμένο.
 
Ο κοινοτάρχης Νέου χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος εξέφρασε την ελπίδα ότι πλησιάζει η στιγμή της ανακοίνωσης του τοπικού σχεδίου που θα τονώσει τις κοινότητες οι οποίες έχουν ερημώσει τα τελευταία χρόνια.  
 
Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.