Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινιάζει την Κλιματική Εβδομάδα στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της COP26 και Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής Άλοκ Σάρμα ανακοίνωσε σειρά νέων κλιματικών δεσμεύσεων στην έναρξη της Κλιματικής Εβδομάδας στη Νέα Υόρκη, η οποία τρέχει παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, που αναμεταδίδει η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο, ο κ. Σάρμα επιβεβαίωσε ότι μεγάλες εταιρείες εντάχθηκαν στην εκστρατεία Race to Zero για επιτάχυνση της ουδετεροποίησης των εκπομπών ρύπων από επιχειρήσεις, πόλεις, περιφέρειες και επενδυτές, περιλαμβανομένων της Ford (πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που εντάσσεται), της LafargeHolcim (μεγαλύτερη τσιμεντοποιία στον κόσμο) και του Facebook. Η απόφασή τους υπογραμμίζει το μομέντουμ της στροφής προς μια οικονομία χωρίς ρύπους, προστίθεται.
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Ενεργειακής Στρατηγικής, Λόρδος Κάλαναν, μίλησε επίσης σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα για την συνεργασία σε θέματα καθαρής ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία.
 
Ο Λόρδος Κάλαναν ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών του Μεταβατικού Συμβουλίου Ενέργειας της COP26 στο οποίο θα συμμετέχουν ηγέτες από την πολιτική, την οικονομία και την τεχνολογία, για να επιταχύνουν τη μετάβαση από τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 
Το ΗΒ προεδρεύει του Συμβουλίου μαζί με τη συμπρόεδρο Νταμιλόλα Ογκουνμπίγι, ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για τη Βιώσιμη Ενέργεια για Όλους (SEforALL). Τα μέλη του Συμβουλίου σκοπεύουν να προωθήσουν τη στροφή στην πράσινη ενέργεια εν όψει της COP26.
 
Η έναρξη εργασιών του Συμβουλίου έρχεται παράλληλα με χρηματοδότηση £50 εκατομμυρίων από τη Βρετανική Κυβέρνηση στη νέα Clean Energy Innovation Facility (CEIF). Η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε καινοτόμες μορφές πράσινης ενέργειας, συνδράμοντας στην καθαρή ανάπτυξη, με επίκεντρο τους τομείς της βιομηχανίας, της ψύξης, και της αποθήκευσης, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.